yanında
şehriyeli pilav
çoban salata
ve yoğurt vardı
KANTİN
KANTİN
malzemeler
- 500 gr dana külbastı(3 parça)
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 adet limon
- taze kekik
- 25 gr tereyağı
- tuz - karabiber
etin marinesi için malzeme
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 50 ml zeytinyağı
- 3 adet defne yaprağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- eti bir gece önceden marine ettim
soğanı rendeledim - zeytinyağı - tuz - karabiber - defne yapraklarını ekledim
eti marine malzemesi ile karıştırdım
kapaklı bir kabın içinde buzdolabında beklettim
- külbastıları yağsız teflon tavada kızarttım
- yayvan bir tencerede tereyağını erittim
- kızarmış etleri tereyağını erittiğim tencereye yerleştirdim
- etlerin ortasına limonu bütün olarak koydum
- taze kekik - tuz - karabiberi ekledim
- tahini üstüne gezdirdim
- üstünü örtmeyecek kadar su ilave ettim
- kısık ateşte 1.5 saat pişirdim
4 yorum:
himm.. cok degisik geldi tarifi bana. tahinle hic dusunmemistim. an kisa zamanda deneyecegim. ellerine saglik..
Berrincim ellerine sağlık tahin ete nasıl bir tat veriyor merak ettim.
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, iyi günler dilerim.
işte ben boyle et seviyorum ya! yagsız geniş ve lezzetli!
tahini bilemiyorum yapmadım ama kekik ete kesinlikle muhtesem bir lezzet katıyor ! :)
yumurtamada zeytin yagı ile eklemeyi seviyorum kendilerini :)
Yorum Gönder