sakız reçeli büyük aktarlarda ve büyük marketlerde var
benim gibi az şekerli seviyorsanız
2 kahve fincanı şeker gayet güzel oluyor
ama şekerli seviyorsanız
biraz daha şeker ekleyebilirsiniz
tarif kantin den
malzemeler
- 1250 ml süt
- 2 türk kahve fincanı şeker
- 2 türk kahve fincanı un
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı sakız reçeli
- 2 parça sakız
hazırlanması
-sakız parçalarını dövdüm
- dövülmüş sakızlar - sakız reçeli - şeker ve sütü bir tencereye koydum orta ateşte karıştırarak kaynattım(karıştırarak kaynatmak sakızların daha iyi erimesi ve tadının ortaya çıkmasını sağlıyor)
- bir kasede un ve nişastayı karıştırdım biraz su ekledim bulamaç haline getirdim
- kaynayan sütten birkaç karış alıp unlu nişastalı karışıma ekledim
- pütür kalmayacak şekilde karıştırdım
- sonra tel süzgeçten geçirerek süte ilave ettim
- tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim
- muhallebiyi başka bir kaba boşalttım
- soğuyuncaya kadar çırpmaya - karıştırmaya devam ettim
- soğuduktan sonra kaselere boşalltım üstlerini streçfilmle kapladım
- buzdolabında beklettikten sonra servis yaptım
9 yorum:
Berrin, sakız reçelini merak ediyordum ama Antep'de bulma imkanım yok diye düşünüyordum. Metro ve Carrefour'a bakacağm. Büyük marketlerde oluyorsa eğer buralarda bulabilirim sanırım. Bulursam eğer tarifini hemen deneyeceğim.
Of bayilirim sakizli tüm tatlara Berrincigim...bu yaz alacatidan aldigim sakiz recelimi kullanma zamani geldi demek ki...sen vesile oldun, ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
Cok nefis bir görüntü, ellerine saglik. Sevgiler.
Uff nefis görünüyor Berrincim ellerine sağlık...
naile
sakız reçelinin yerlileri ve yunan malı olanları satılıyor
ben ikisinide denedim
yerli olanlar sanki biraz daha şekerli
metroda var diye hatırlıyorum
eğer bulamazsan haber ver
gönderebilirim:)
zehra
hafif bir tatlı afiyet olsun
teşekkür ederim kızılcık şurubu
teşekkür ederim nurdan
hepinize
sevgiler gönderiyorum
ne güzel kokmuştur o muhallebi Berrincim ellerine sağlık
Antalya'dan hediye gelen sakız reçelim var , tarif çok nefis görünüyor hemen deneyeceğim:)
Ellerinize sağlık:)
Yaptım çok sevdik bu muhallebiyi bundan sonra sıkça yapıcağım bir tarif oldu paylaştığınız için teşekkürler.İzniniz olursa bende bloğumda paylaşmak isterim tarifinizi.
papatyanın güncesi
tabi ki - mutlu olurum:))
Yorum Gönder