kullandığınız pirince göre değişiyor
ben pilav pişirirken pirinci kaynar su ile ıslatmıyorum
ve
kullandığım pirinç
bir ölçü pirinç- iki ölçü su şeklinde
baharatların ölçüsünü yazmadım sevdiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz
ama
pul biberi abartmayın
KANTİN
KANTİN
malzemeler
- 300 gr dana kuşbaşı( küçük doğranmış)
- 250 gr pirinç
- 1 adet küçük soğan
- 100 gr nohut(haşlanmış - kabukları soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı kuşüzümü
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- tereyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- kuru nane
- yenibahar
- pulbiber
- tuz - karabiber
dana etini haşlamak için
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet defne yaprağı
- 2 adet tane karabiber
hazırlanması
- dana etini yıkadım pişirmek için haşlamak için gerekli malzemeyle beraber tencereye koydum
üstünü iki parmak geçecek kadar su koydum orta ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirdim
- etleri çıkardım - suyu süzdüm ve bir kenara ayırdım (pilav pişirmekte kullanmak için)
- soğanı rendeledim
- tereyağında kavurdum
- içine kuşüzümünü ve limon kabuklarını ekledim iki dakika çevirdim
- nane - yenibahar - karabiber- pulbiberi ekledim
- nohutları ekledim
- pirinci ekledim birkaç dakika kavurdum
- suyunu ve tuzunu - şekeri ilave ettim
- pişmiş dana etlerini ilave ettim karıştırdım
- pilav tenceresinin kapağını kapattım ortadan biraz daha kısık ateşte pişirdim
-20 dakika tencerenin kapağını açmadan dinlendirdim
- karıştırıp servis ettim
5 yorum:
Berrin'cim ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Bende buna benzer bir yemek yaptım bugün tarifini çok yakında vereceğim çok öptüm
çok leziz bir yemek olmuş.elinize saglık.sevgiler.
ellerine sağlık enfes görünüyor
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
saat 21:49
yer sakarya
şahsiyet otobusten yeni inmiş acıkmıs bir hatun fotografa vurulmaktan kendimi alamamakta..
murdum erikli tavuk pc formatımdan dolayı gec okudugum bir yemek oldu ama yenilere acık bana uyar bir lezzet! neden olmasın ?
Yorum Gönder