yıkamak zor gelsede
normal ekmek kullanabilirsiniz
evde tost ekmeği vardı ben onu kullandım
fırın kabını çok az sıvı yağ ile yağladım
tarif kantin den
tarif kantin den
malzemeler
- 2 demet semizotu
- 1 adet soğan(ortadan ikiye kesilip ince doğranmış)
- 2 adet yumurta
- 1 adet patates(rendelenmiş )
- 2 dilim tost ekmeği
- 200 ml krema
- tuz - karabiber - pulbiber
hazırlanması
- tost ekmeklerini 100 derece fırında kızarttım rondodan geçirdim(çok ince olmasın)
- semizotlarını yıkadıktan sonra saplarıda dahil doğradım(sap kısımları ince doğradım)
-soğanları doğradım
- patatesi rendenin iri kısmı ile rendeledim - suyunu sıktım
- büyük bir kasede ekmek kırıntıları hariç diğer malzemeyi karıştırdım
- en son ekmek kırıntılarını ekledim -karıştırdım
- fırına dayanıklı bir kapta önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirdim
8 yorum:
semizotu çok severim ama bunda patates ve krema var, yiyemem mehtap kızar :) ama belki daha sonra diyerek ve görüntüye bayılarak not alıyorum..
Semizotunu çok severim ve çok sık yaparım ama bu şeklini hiç yapmamıştım.Ama enfes gözüküyor yapılacaklar listesine eklendi ellerinize sağlık
diyet bitiminde funda:)
tavsiye ediyorum kendimce
panna cotta bitti mi?
:)
panna cotta bitmedi burcu:)
FARKLI BİR TARİF DEMEM GEREK.ELLERİNE SAĞLIK CNM.
Çok farklı bir tarif olmuş.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
Ellerine saglik Berrin'cigim,
Ben de cok severim, en cok da sarimsakli kese yogurdu ile olan salatasini. Bunu da deneyecegim.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.
Yorum Gönder