fasulye
en sevdiğim sebzelerden
düdüklü tencere ile ilk kez pişirdim
bu mevsim domateslerini sevmediğimden
salça kullandım
daha lezzetli olduğunu söylemeliyim
malzemeler
- yarım kilodan biraz fazla fasulye
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı silme domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- tuz - şeker
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz - dereotu karışımı
hazırlanması
- fasulyelerin kılçıklarını temizledim
- uzunlamasına ortadan ikiye dilimledim
- soğanı rendeledim - sarmısağı küçük doğradım
- zeytinyağında soğan ve sarmısağı pembeleşene kadar pişirdim
- salçayı ilave ettim
- fasulyeleri ekledim
- 1 çay bardağı sıcak su - tuz - şeker ilave ettim
- düdüklü tencerenin kapağını kapattım
- kaynamaya başladıktan sonra
- 10 dakika pişirdim
9 yorum:
Ben artık marketlerde doğru dürüst fasulye bulamıyorum.Ne kadar lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.
Lezzetli taze fasülye bulamıyorum. Hele o kılçıkları beni çok uğraştırıyor. Düdüklüde yemek pişirmek çok pratik ve leziz bir seçim oluyor, ancak taze fasülyede istediğim tadı henüz yakalayabilmiş değilim. Sizin ki nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Sevgiler...
genellikle migrostan alıyorum
satıcı çocukların garip garip bakmalarına aldırmadan şekli düzgün olanları tek tek seçiyorum
düdüklü tencere farkımı bilmiyorum bayağı lezzetli olmuştu..
Sevgili Berrin...özellikle yazin buzdolabimdan eksik etmedigim bir sebzedir taze fasulze,bende her zaman düdüklü tencerede pisiririm. Ellerine saglik, fasulyeye her zaman evet...
sevgiler
zehra
çok severim,
ama artık yazı beklemek istiyorum..
eline sağlık çok sevgiler..
NuNu
Berrinciğim, taze fasülye sunumu için bir alternatif;
düdüklünün ortasına bir minik domatesi bütün olarak koyduktan sonra, fasülyeleri çiçek gibi diziyorsun etrafına ve piştikten sonra düz bir servis tabağını düdüklü tencerenin üstüne kapatıp ters çeviriyorsun, tabii lavabonun üzerinde ve dikkatlice :))
çok şık ve iştah açıcı bir sunum...
afiyet olsun :)
teşekkürler nilambara
itina isteyen birşey ama şık olacağı kesin
Bizim İzmir'de annem barbunya (taze) ile birlikte yapar bunu.
Öyle daha lezzetli oluyor...
taze barbunya hala var denemek istiyorum
önce biraz haşlayıp sonra ilave etmeli diye düşündüm
teşekkürler demli hayat
Yorum Gönder