en altta ıspanak - üzerinde jülyen doğranmış biftek - en üstte biber sos gibi
servis şekli vardı
biber sosunda közlenmemiş biber kullanılıyordu
evde sadece közlenmiş biber olduğundan közlenmiş biber kullandım
güzel oldu
başka sefer közlenmemiş biber denemek istiyorum
limon rendesi ıspanağın içine karıştırılıyordu
süslemek için kullandım
kişibaşı bir parça biftek pişirdim
ıspanak için malzemeler
- 750 gr ıspanak
- 1 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı hardal tohumu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1.5 yemek kaşığı dolu dolu parmesan peynir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
biber sos malzemesi
- 2 adet közlenmiş kabukları temizlenmiş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı sızma yağ
biftek için malzeme
- 2 parça biftek
- tuz - karabiber
hazırlanması
- ıspanakları yıkadım - iri parçalara ayırdım
- yayvan tencereye zeytinyağını koydum
- ezilmiş sarmısağı ilave ettim - karıştırdım
- hardal tohumunu ilave ettim - karıştırdım
- ıspanakları ilave ettim suyunu tamamen çekene kadar pişirdim
- parmesanı ilave ettim - karıştırdım
- sos için biberleri ve sarmısağı blendırdan geçirdim
- diğer malzemeyi ilave ettim
- bifteklere tuz ve karabiber serptim - ızgarada kızarttım
- biftekleri jülyen dilimledim
- bifteklerin servisini biber sosu ile yaptım
16 yorum:
Bunu yiyenlerinde yorumunu almak istiyorum..?
Nefis gorunuyor.. Bence kirmizi bibere kozlenmek cok yakisiyor. permesan tadi cok baskin bir peynir. Ben de cogu zaman et pisirirken, koyu kivamli bir sos olsun diye koyarim.. hatta rende degil de, et piser pismez, cok ince yapraklar halinde ekliyorum.. Guzel oluyor.. Ama bu yemegi yapacagim ve permesan koymayacagim.. Biber tadi gelsin istiyorum. babis'in ispanakli somonunu yaptim bile. Harika oldu..
burcu benim yorumum sayılırmıyım :)
mehtap
ıspanak ve parmesan ikilisi yakışmıştı
bir dahaki sefere daha cesur davranıp limon rendesini içine koymalıyım dedim...
biberli sosu şiddetle tavsiye ediyorum ...
babiş in ıspanaklı somonu ve zerrin in brownisi yapılacaklar listemde
Sevgili Berrinciğm, sade ama sanırım bir o kadar lezzetli bir üçlü bu sunduğun.Ellerine saülık, çok şık...sevgiler
zehra
Çok güzel bir akşam yemeği olur bununla.Başkası yapsa ben yesem:))Elinize sağlık.
vay babam vayy! o ne yemek öyle o ne malzeme öyle...
hangi şanslı kullar yedi acaba bu yemekten? bizim merakımız da bu!
Merhaba,çok güzel bir tarif,nefis bir görüntü.eline sağlık.sevgilerimle...
pişirdiğim yemekleri yiyenlerin çoğunun haberi bile yok ilahi tatlardan o sebepten yorum yok:)
hımm, nefis bir tarif bu berrin. Ben közlenmişin lezzetli olacağını düşündüm. sanırım bende közlenmiş biber kullanırım. haftasonu sebzeli, etli bir menüm var diyette yapsam yesem. ne iyi olur..
sevgiler.
Yemegi yiyip, blogu bilmeyenler için bunca emek ve sanat eserlerinin öykülerini bilmemek mi kayıp, yoksa biz Tanrı'nın zavallı kullarının bu yemegin tadını yiyenler gibi keyfini sürmeyip, burda kedi gibi bakmamız mı iyi bilemedim?
soslar çok hoşuma gider benimde biftekle ıspanakda çok albenili duruyor ellerine sağlık
Merhabalar;
Mail adresinizi bulamadım.
Size bir şey danışmak istiyorum.
Eğer uygunsa; mail adresinizi göndeririseniz sevinirim.
demlihayat@msn.com
aslını bilmiyorum bu haliyle de pek güzel bir sunum olmuş. taını merak ettim doğrusu.
ellerine sağlık.
sevgiler,
tolunay
Güzel bir bayram diliyorum.sevgilerimle...
sevgili neslihan senin ve herkesin bayramını kutluyorum..... bütün güzellikler sizlerle olsun
HAYIR KAPILARININ SONUNA KADAR ACIK, KAZA VE BELALARIN BERTARAF OLDUGU KURBAN BAYRAMININ, YASADIGINIZ TUM SORUNLARI ALIP GOTURMESI DILEGIYLE...
Yorum Gönder