bir ölçü bulgur - iki ölçü su koyuyorum...
malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur (200 gr)
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet sivri biber (ince doğranmış)
- 2 adet orta boy domates ( kabukları soyulup küp küp doğranmış)
- 5 adet orta boy mantar (ince doğranmış)
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz - pul biber - kimyon - yenibahar
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
- reyhan
hazırlanması
- tencerede
- ince doğranmış soğan ve biberleri
- tereyağ ve zeytinyağ ile çevirin
- mantarları ilave edin suyunu çekene kadar pişirin
- domatesleri ilave edin 5 dakika pişirin
- yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edin
- 2 dakika çevirin
- baharatları ilave edin
- suyu ilave edin
- bulgur suyunu çekene kadar pişirin
- servisten önce maydanozu ilave edin - karıştırın
- reyhanla süsleyin
4 yorum:
Ah Berrin ben de öyle, bayılırım sebzeli bulgur pilavına. Ellerine sağlık.
slm berrin hnm,geçerken birde baktımki bulgur pilavıı.
vallahi sevgili tijen hn gibi aynen diyorumkii
BAYILIYORUMM ŞU GÜZELİM BULGURAAA... :))YANINA BUZZZ GİBİ BİRDE AYRAN.AMANDA AMANN..
ÇK SVGLR İSTANBULDAN nUnU
bende bayılırım
sebze ve pilav inanilmaz oluyor..bulgur girince bir de...Mantar olmasi dikkatimi cekti..Super fikirmis..
e ellerine saglik Berrin'cim..
(Turk usulu sushi?)
elinize sağlık.
bir urfalı olarak ancak bulguraşını bilirdim. demek artık sebze de ekleyeceğiz bulguraşına?
sağlıkla.
urfayemekleri.com
Yorum Gönder