kerevit
bulabilirseniz tavsiye ediyorum
malzemeler
- 15 adet kerevit
- bir yemek kaşığı tereyağı
- bir tutam sarmısak tozu
- 1 çay kaşığı pul biber
- bir kaç dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- sıcak su
- sıcak su
hazırlanması
- büyük bir
- kaseye sıcak su ve tuzu koyun
- kerevitleri
- sıcak suyun içerisinde birkaç dakika bekletin
- kerevitleri kabuklarını temizleyin
- bakır bir tavanın
- içerisinde tereyağını eritin
- kerevitleri
- tereyağında birkaç dakika çevirin
- pul biber ve sarmısak tozunu ilave edin
- karıştırın
- ocağı kapatın
- maydanozları ilave edin
10 yorum:
harika,
bir urfalı için kerevit biraz karizmayı çizdirir ama denemeden de olmaz.
elinize sağlık.
bu arada bir kaç konuda ukalalık etmek için iletişim adresinizi aradım ama bulamadım.
sağlıkla.
urfayemekleri.com
merhaba urfa yemeklerimiz
bir karadenizli olarak urfa yemeklerini keyifle yiyorum..
sayende pişirme denemelerine başladım...
önerilerini - uyarılarını merakla bekliyorum
g.berrin@gmail.com
sevgiler
berrin
Kerevitlere sarimsak tozu koymadan hemen once bir likor kadehi kadar beyaz sarap ekleyip hemen buharlastirmak, cok guzel bir tad veriyor. Tavsiye ederim
Berrin'ciğim,
Aşağıya doğru baktım da, ne zarif şeyler paylaşmışsın son zamanlarda. İnsanın içini serinletiyor.
beyaz şarabı bir dahaki sefere mutlak deneyeceğim teşekkür ediyorum mehtap
teşekkür ederim tijen
aslında
hayatımın en çok yemek pişirdiğim dönemlerinden birindeyim
lakin
bloga yazı koymaya üşeniyorum...bugünlerde biraz açıldım
Sevgili Berrin,
Sizi tesadufen, dolasirken buldum. Ne hos sayfaniz, sayfa duzenlemeniz ve tarifleriniz var, ellerinize saglik.
Sevgiler, selamalr.
Merhaba Berrin,
deniz ürünlerini çok severim,
bu pratik tarifini mutlaka deneyeceğim.
Sevgiler
Işıl
Berrin bunu yiyen atom karıncaya döner, biz devamlı kıyıda yaıyoruz ve bol bol yüzüyoruz. Ankarada koşu bantı lazım yanında...
selamm sitemde dedikodunu yaptım:) beklerim.
ay ne alaka urfalı olmakla kerevit yemenin karizmayı çizmesi? sen bu kafayla bi mil öteye gidemezsin
Yorum Gönder