malzemeler
- 1 su bardağı yasemin pirinci
- 2 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sızma yağ
- tuz
- 200 gr iç bakla(dondurulmuş olanlardan kullandım)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı curry
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış nane
- 1 adet yeşil soğan ince doğranmış
- iç baklayı haşlamak için su
hazırlanması
- orta büyüklükte bir tencerede suyu kaynatın
- dondurulmuş iç baklaları soğuk su ile yıkayın
- kaynayan suya ilave edin
- 10 dakika haşlayın - süzün
- baklaların dışındaki sert kabukları temizleyin - bir kenara ayırın
- pilav pişirdiğiniz tencereye 2 yemek kaşığı yağı ilave edin
- 2 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyin
- su iyice kaynadığında pirinci ilave edin
- ocağın altını kısın - pişirin
- soğanı ortasından ikiye bölün ince doğrayın
- bir tavada 2 yemek kaşığı yağı biraz ısıtın
- 1 tatlı kaşığı curry ilave edin
- doğradığınız soğanları ekleyin şeffaflaşıncaya kadar pişirin
- temizlenmiş içbaklaları - tuzu ekleyin
- 2 dakika nazikce karıştırarak pişirin
- içbaklalı karışımı pilavın üzerin ilave edin
- sıcakken karıştırın
- servis yapmadan yeşil soğan ve naneyi ilave edin
3 yorum:
Berrinciğim....harikasın.Pilavı çok severim ama iç baklaya bayılırım. Eşim dahil buralarda pek kimse bilmiyor ve sevmiyorlar.Belki senin bu harika tarifinle sevdirebilirim.Ellerine sağlık, deneyeceğim.
Sevgilerimle
zehra
Tam da bakla mevsimi kapida. cok hosuma gitti. Mutlaka deniyecegim. inanmasi zor ama burada dereotu yok, naneyi de taze olarak bulmak hic kolay degil.
eline saglik
iç baklaya bayılırım.kurutulmuş baklalalrım vardı. onlarla deneyeceğim.
Yorum Gönder