12 Mart 2008 Çarşamba

mantarlı - soya filizli noddle


malzemeler
- 200 gr egg noddle
- 7 adetbüyük mantar(ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 adet kırmızı dolmalık biber(ince doğranmış)
- 1 adet sarı dolmalık biber(ince doğranmış)
- 200 gr soya filizi
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 yemek kaşığı balık sos
- 1 çay kaşığı taze zencefil(rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşık kişniş
- 1 avuç dolusu kaju fıstığı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- tuz
hazırlanması
- mantarları ince doğrayın - limon suyunu dökün
teflon tavada suyunu çekene kadar pişirin (tavaya yağ koymayın)
- bir tencerede suyu kaynatın 200 gr egg noddle 5 dakika haşlayın
süzün - susam yağını üzerine dökün ve bir kenara ayırın
- wok tavanın içerisinde 2 yemek kaşığı yağı iyice ısıtın
- soya filizi - ince doğranmış sarı ve kırmızı biberler - pişmiş mantarlar - zencefil - soya sos
balık sos - şeker - tuz ilave edin 5 dakika pişirin
- noddle - kişniş - kaju fıstığı ilave edin 2 dakika daha pişirin
- servisi sıcak yapın

1 yorum:

crispy dedi ki...

Her zamanki gibi çok lezzetli
görünüyor.Bunuda deneme listeme
ekliyorum.Mantarından yaptım,ama
kestane mantarı kullandım ,ben çok
beğendim.

Betül

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...