malzemeler
humus için
- 200 gr nohut(haşlanmış - kabukları temizlenmiş)
- 3 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı sızma yağ
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 diş sarmısak
- tuz
- toz kırmızı biber
- maydanoz(ince doğranmış)
pita ekmek için
- 300 gr un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz
- su
hazırlanması
nohutları 8 -9 saat suda bekletiyorum
soğuk su ve bir tutam tuz serperek pişiriyorum
- haşlanmış - kabukları temizlenmiş nohutlar
tahin - sızma yağ - limon suyu - sarmısak - kimyonu
- nohutların pütürü kalmayana kadar blendırdan geçirin
- servis tabağına biraz yayarak koyup
üzerine
- sızma yağ - toz kırmızı biber - maydanoz serpin
pita ekmek pişerken puff diye kabarıyor
sıcakken
üzerine tereyağ sürüp bir- iki lokma yemenizi tavsiye ederim
- bir kasede
un - maya -şeker - tuz ve yeterli miktarda suyu ilave ederek hamuru 5 dakika yoğurun
- hamur elastik olmalı
- 1 yemek kaşığı yağı ilave ederek 2 dakika daha yoğurun
- üzerini kapatın -yarım saat mayalanması için bırakın
- hamuru 8 parçaya bölün
- elinizle 4 mm incelikte yuvarlak açın
- ısıtılmış teflon tavada herbir tarafını bir - birbuçuk dakika kadar pişirin
3 yorum:
Cok harika görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.
Berrinciğim, bunun yanına bir de falafel ve salata olacak... offf harika olur... pitanın içinde, humusu,salatası ile falafel köfteleri... çookk özledim ama ne yazık ki yok Ankara'da yapan yer yok...
Humus benim için çok anlamli bir mezedir.İngilterede cuzdanim calindiginda 7 gün boyunca evde aldigim minik humusumu yemistim sadece...o yuzden ellerine saglik diyorum.Yiyemesemde hatirlattigin için...
Yorum Gönder