malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 küçük havuç (rendelenmiş)
- 1 küçük patates (rendelenmiş)
- 1 küçük soğan (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı esmer pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı salça
- tuz
-1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- nane
- 5 bardak sıcak su
hazırlanması
- orta boy bir tencereye sıvı yağı koyun
- rendelenmiş soğanları ilave edin karıştırın
- soğanlar şeffaflaşınca
- rendelenmiş havuç ve patatesi ilave edin karıştırın
- salçayı ilave edin karıştırın
- yıkanmış mercimekleri ilave edin karıştırın
- tuz - kimyon - zerdeçal ve sıcak suyu ilave edin
- çorba kaynamaya başladığında esmer pirinçi ilave edin
- pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
- üzerine pul biber ve nane serperek servis yapın
7 yorum:
Tam kis corbasi Berrin'cigim. Eline saglik..Ben mercimek corbasi pisirdigim zaman, bayat ekmekleri kucuk parcalar halinde cok az zeytinyagi ile kizartip, onunla birlikte servis yapiyorum. Kimyonu yesil mercimege koyarim da, kirmizi ile hic denememistim.
Bu arada zerdecal nedir?
Enfes bir görüntü..Bayılırım bu çorbaya..Gerçi her çeşit çorbaya bayılırım ben ama bu çorba bir başka oluyor..Helede bol limon sıkınca :)))
Ellerine sağlık,
Sevgiler...
bu lezzet asla es geçilmemeli!
sevilmemesi için neden olmayan tatlardan,en azından bana göre öyle.
ellerinize sağlık.
en sevdigim corba ellerinize sagik
Hata yapıp açken sitene girdim,
çorbanın fotoğrafı perişan etti.
Allahtan enerjik birşey değilim
yoksa obezin önde gideni olurum.
Bu arada çiçeğin,böceğin fotoğrafları konulurken,benim neden
önüm kesiliyor....
Betül
mehtapcım
zerdeçal/hint safranı vb. değişik isimlerle anılan bir tür baharat - betülcüm
9 ay torpillisin
fotografını koydum
ben de bundan istedim. kac gundur corba icmedim. bunu bu hafta evde deneyim.
Yorum Gönder