14 Şubat 2008 Perşembe

fırında karnabahar.....

malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar (yaklaşık 700 gr )
- 250 gr dana kıyma
- 2 yemek kaşığı sızma yağ
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- bir tutam kekik
- tuz
- 120 gr taze kaşar peynir(rendelenmiş)
beşamel sos malzemesi
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı silme un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- karabiber
- muskat
- tuz
hazırlanması
- karnabahar çiçeklerini çok ufak olmayacak şekilde parçalara ayırın
- orta boy tencere koyduğunuz su kaynadığında - tuz atın ve karnabaharları 5 dakika haşlayın - süzün bir kenara ayırın
- soğanları doğrayın - havuçları patates soyacağı ile uzun uzun doğrayın
- tavaya sızma yağı koyun - soğanları ekleyin bir dakika karıştırarak şeffaflaşıncaya kadar pişirin
- kıymayı ekleyin - karıştırın
- salçayı ekleyin karıştırın
- kıymalı karışım piştiğinde ocağın altını kapatın havuçları ve baharatları ekleyin bir kenara ayırın
- beşamel sos için
- ayrı bir tencerede tereyağ eritilir - un ilave edilip hafifçe kavrulur
- süt ilave edilip - kaynatılır - tuz - karabiber ve muskat ilave edilir
- ısıya dayanıklı fırın kabına sırasıyla
- karnabarlar
- kıymalı malzeme
- beşamel sos yayılır
- karnabaharlar
- 200 derece sıcak fırında
- önce 10 dakika pişirilir
- rendelenmiş kaşar peynir ilave edilir 15 dakika daha peynirler kızarana kadar pişirilir

3 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

çok güzel bir taif çok leziz görünüyor.ellerine saglık canım kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

selam çok süper görünüyor.elinize saglık.sevgiler...

kurtlu kitap dedi ki...

Görüntü muhteşem.
Annem beşamel sossuzunu yapar, ben de eşime bu şekilde yedirebilirm belki.
Ellerinize sağlık, fikir için de aklınıza :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...