21 Ocak 2008 Pazartesi

yabanmersinli pasta......

malzemeler
- 1.5 paket petibör bisküvi(yaklaşık 250gr)
- 75 gr iri dövülmüş ceviz
- 60 gr yabanmersini
- 50 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 25 gr kakao
- 250 ml süt
- 1/2 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1/2 çaykaşığı muskat rendesi
- 1 subardağı kremşanti
- kakao
hazırlanması
- bisküvileri irili ufaklı kırıp bir kasenin içerisine koyun
- üzerine dövülmüş ceviz - tereyağ - kakao - vanilya
- yabanmersini - portakal kabuğu rendesi muskat - süt ilave edin
- macun kıvamı alana dek karıştırın
- orta büyüklükte derin bir kaseyi alüminyum folyo ile kaplayın
- bisküvili malzemeyi kasenin içine dökün
- kaşığın arka tarafı ile hafifçe bastırın
- buzdolabında 3 saat bekletin
- dolaptan çıkardığınız pastayı servis tabağına ters çevirin
- üzerini kremşanti ile kaplayın
- kakao serpin

4 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

resmen bittim.o ne yaa...nasıl canim cekti anlatamam.enfes enfess....
ellerine saglık
sevgiler

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Pasta harika görünüyor canım ellerine sağlık. Yakından da ne güzel çekiyorsun resimleri bravo vallahi :)

Özlem'den Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Berrin, yaban mersinini pek seviyorum.

Özellikle pastalara çok yakışıyor.

Ellerine sağlık. Enfes bir tarif.

sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com

Brajeshwari dedi ki...

üzerine dondurma?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...