big chefs in ustasından aldım
malzemeler
- 25 gr ıslak maya
- 25 gr tereyağ
- 250 ml süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 400 gr un
- 230 gr dilimlenmiş siyah zeytin
hazırlanması
- derin bir kaseye unu eleyin - ortasını açın
- zeytin hariç diğer malzemeyi katarak yoğurun
- 1.5 saat mayalanmasını bekleyin
- cevizden daha büyük parçalar koparın
- elinizle yuvarlak açın
- içerisine zeytin koyup - kenarlarını kapatın
- üzerine çizikler atın
- yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin
- 175 derece ısıtılmış fırında
- yaklaşık 40 dakika pişirin
4 yorum:
harikasin..bende evde ekmek yapiyorum...kimselerde makine yokken yapardim..Bir suru kitabim var..zeytinli ekmege de bayilirim..buna birde kurutulmus domates ekleyerek yapiyorum ben harika oluyor..boyle minigini denemedim..deneyecegim
kurutulmuş domatesi çok severim..mantarlı - kurutulmuş domatesli bulgur pilavı yapıyorum güzel oluyor
ekmekler lezzetli oldular... tek porsiyonluk olmaları pratik oluyor
Ben denemedim ama denenmisini yedim. :)
Cok lezzetli. Bende ekmekten ziyade zeytinli pogaca hissi uyandirdi. Yemeklerde degil de cayin yaninda peynir ve domatesle beraber daha da guzel olacaktir diye dusunuyorum.
Cuneyt
Bence kepekli yapılırsa biraz daha ekmek hissi verebilir. Ama görüntüsü bu kadar şirin olur mu bilemem gayet başarılı ama yanına kesinlikle çay ve peynir istiyor :)
Özge:)
Yorum Gönder