26 Temmuz 2007 Perşembe
tavuklu pilav....
malzemeler
- 1 adet tavuk gögüs ( küp küp doğranmış)
- 1 adet havuç( küp küp doğranıp - 5 dakika haşlanmış)
- 1 kase bezelye( 5 dakika haşlanmış)
- 5-6 adet mantar( dilimlenmiş)
- 2 adet yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 2 yemek kaşığı istiridye sos
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 çay kaşığı zencefil
- az karabiber
pilav için malzeme
- 1 ölçü yasemin pirinci
- 2 ölçü su
- sıvı yağ
hazırlanması
önce pilav
-yayvan bir tencereye sıvı yağ ve suyu ilave edin
- kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edin
- kısık ateşte pişirin
diğer malzemenin hazırlanması
- tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun
- küp küp doğranmış tavukları ilave edin
- pişirin
- haşlanmış bezelye ve havuçu ilave edin
- ocağın altını biraz açıp mantarları ilave edin
- sosları ve baharatları ve susam yağını ilave edin
- 5 dakika daha pişirin
- tavuk etli malzemeyi pilavla karıştırın
- uzun doğradığınız yeşil soğanları ilave edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder