söylemeliyim
bayağı lezzetli..
somon çabuk pişen bir balık
servisten
hemen önce pişirebilirsiniz
malzemeler
- kişi başına 1 fileto somon
- tereyağ/ sıvıyağ az miktarda
- 1 portakalın suyu
- tuz - iri çekilmiş karabiber
sosu
- 2 çay kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı hardal
- kapari ( çok çok ince doğranmış)
hazırlanması
- çelik tava ısıtılır
- çok az tereyağ eritilir
- balıkların önce derili tarafları
- sonra diğer taraf kızartılır
- portakalın suyu somonların üzerine dökülür
- birkaç dakika daha pişirilir
- sıcak olarak servisi yapılır
sos
mayonez - hardal - kapariler
küçük bir kasede karıştırılır
balığın yanında servisi yapılır
3 yorum:
Nefis gorunuyor.Biz bunu hep limon &z.yagi sosuyla pisiriyoruz.Cok hafif oluyor.Portakal soslusunu disarda genellikle yerdim.Simdi evdede yapariz artik.Tarifi hemen evin baliktan sorumlu babasina ileticem.
Gulcin
Fotograftaki baligi yiyen sansli insanlardan birisi olarak sunu soyleyebilirim ki bu baligi yerken kendimi Swiss otelin ya da Sheraton'un ozel bir davetinde gibi hissettim. Yedigim en lezzetli somondu. Yaninda guzel bir chardonnay'le beraber herkese tavsiye ederim. Ama bir gercek de var ki her zaman tarif etmek yetmiyor, bu is biraz da yetenek gerektiriyor. :)
Cuneyt
Kesinlikle harika bir lezzet . Özellikle sosu ile inanılmaz bir uyum içindeler.(Nacizane bir öneri: Sos daha kıremalı olursa nirvana lezzete ulaşılabilir. Katı bir sos yerine biraz daha kremalısını denemek lazım derim . ) Çok başarılı ablacım seni tebrik ediyorum:) Ayrıca bu site çok güzelmiş:) Yorum yazmak için bu kadar geç kaldığım için üzgünüm.
özge kardeş
Yorum Gönder