2 Kasım 2013 Cumartesi
levrek marin.......
600 gr dan biraz büyük bir adet levrek kullandım
kılçık ve derisini balıkçıda temizlettim
tarif yemek zevki dergisinden
malzemeler
- 500 gr levrek
- 1 tatlı kaşığı tepeleme hardal
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ (sızma zeytinyağı kullandım)
hazırlanması
- fileto levreği parmak şeklinde dilimledim
- soğanı piyazlık kesip - tuzla ovup - yıkadım
- dilimlenmiş balıklarla doğradığım soğanı karıştırdım
- küçük bir tencerede yağı - sirkeyi limon suyunu ve hardalı karıştırdım - ılıttım (ılık olacak - sakın kaynatmayın)
- ılık sosu - balık soğan karışımına ilave ettim - nazikçe karıştırdım
- bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
görünümü çok iştah açıcı ama hiç denemedim.
ben de ilk kez yaptım
tadı nefis:)
Oy Oy karnımda nasıl acıktı akşam akşam :)
Yorum Gönder