ızgara sardalye yanın servis ettim
tarif bu adresten
malzemeler
- 4 adet orta büyüklükte kabak
- 400 gr kiraz domates
- 1/2 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- tuz - karabiber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kuru kekik
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı rezene
üst kaplama için malzemeler
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 1/4 su bardağı taze kaşar rendesi
- 1/4 su bardağı izmir tulum peyniri rendesi
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
- bir tutam pul biber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
hazırlanması
- kabakları halka halka ince dilimledim
- mayanozu ince doğradım
- domatesleri iki parça kestim
- büyük bir kaseye doğradığım malzemeleri koydum
- ezilmiş sarımsak
- zeytinyağı ve baharatları ilave ettim - bir güzel karıştırdım
- pişirme kabına yerleştirdim ve kabı önceden 180 derece ısıtılmış fırına koydum - 35 dakika pişirdim
- üst malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırdım
- 35 dakika pişirdiğim kabakları fırından çıkardım ve
- üst malzemesini döktüm - 15 dakika daha üstü iyice kızarana kadar pişirdim - ılık servis ettim
1 yorum:
Her zaman ki gibi lezzetli görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder