tarif
country homes & ınterıors dergisinden
tam buğday unu
ve
ayçiçek yağı ve üzüm çekirdeği yağı karışımı kullandım
çok kuru olmayan bir kek
malzemeler
- 3 adet yumurta
- 175 gr şeker (su bardağından bir parmak eksik)
- 200 ml ayçiçek yağı
- 250 gr rendelenmiş havuç (3 adet orta boy)
- 200 gr un (1su bardağı - silme)
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket baking powder
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 125 gr toz fındık (1/2 su bardağı)
hazırlanması
- 24 cm yuvarlak kek kalıbını yağladım - unladım
- yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika - krema kıvamına gelene kadar çırptım
- yağı ekledim 2 dakika çırptım
- havuçları ilave ettim
- un - kakao - baking powder - tarçın ve zencefili ilave ettim tüm malzemeyi 2 dakika çırptım
- fındık tozunu ilave ettim karıştırdım
- malzemeyi kek kalıbına döktüm
- önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirdim
7 yorum:
Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..
harika görünüyor ellerine sağlık.kek kalıbı da çok şıkmış..
çok hos olmsu rolyefli hali pasta gibi :=)
Berrincim, havuçlu -kakaolu kekine bayıldım. Özellikle tam buğday unundan olması daha çok hoşuma gitti.
Bu arada kalıbın çok ilgimi çekti. Bu kalıbı nereden alabilirim? Keke çok yakışmış.
Ellerine ve emeğine sağlık, sevgiler Pırıl.
BERRİNCİM ÇOK GÜZEL BİR KEK OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK..kAKAO VE HAVUÇ ÇOK ORJİNAL,KALIBINADA BAYILDIM ..SEVGİLER.
pırıl cım
kek kalıbını epey önce real den almıştım
aynı modelin baton şeklinde olanı vardı almadığıma pişmanım
sanat eseri len bu..yenmemeli... bakıp bakıp iç geçirmeli.... ( İÇ GEÇİRDİ)
Yorum Gönder