bu tarifi tv de seyrettim
basit ve lezzetli
un miktarını
kulak memesi kıvamı na göre ayarladım
ben kalıpla şekil verdim
ama
elle şekil vermek daha pratik.....
malzemeler
- 50 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 100 gr beyaz peynir ( sert ve tuzsuz)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı çok ince doğranmış taze fesleğen
- tuz
- alabildiği kadar un
üstü için malzeme
- 1 adet yumurtanın beyazı
- susam
hazırlanması
- yumurta akı ve susam hariç diğer malzeme ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurdum
- şekil verdim
- üstlerine yumurta akı sürüp susam serptim
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirdim
5 yorum:
kurabiyeler çok güzel görünüyor tuzlu kurabieyelere karşı fena bir zaafım var :) geçen gün aldığım taze fesleğenleri tek tek dizip kuruttum ben onu kullanmalıyım :)
BENİM SAKSILARDAKİ FESLEĞENLERDEN OLMAMI ACABA:)))
ELLERİNE SAĞLIK TUZLU KURABİYELERİ BENDE ÇOK SEVERİM
saksıda kendi yetiştirdiğim fesleğenlerden kullandım:))
Çok güzel görünüyorlar. Denenecekler listesine eklendi:) Eline sağlık Berrinciğim, sevgilerimle..
Bu tarif gercekten guzel olur. Feslegen de kurabiyeye cok yakisir. Elerinize saglik. Sevgiler
narcicegirengi.com
Yorum Gönder