eğer fazla şekerli seviyorsanız 100 gr şeker az gelebilir
yoğunluğu fazla olduğu için tikveşli krema kullandım
limon bayağı büyüktü 1 adet limon kabuğu rendesi kullandım
hamur fazla yumuşak olmayacak hatta biraz sert olmalı
glazür sürerken biri sıcak diğeri soğuk olmalı
malzemeler
- 2.5 su bardağı un (370 gr)
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 200 ml krema
- 1 adet yumurta
- 1/2 bardak şeker(100 gr)
- 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
- 70 gr tereyağı(soğuk)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
üstü için limon glazür malzemesi
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı pudra şekerihazırlanması
- un - şeker -rendelenmiş limon kabukları - kabartma tozu ve tuzu bir kasede karıştırdım
- un - şeker -rendelenmiş limon kabukları - kabartma tozu ve tuzu bir kasede karıştırdım
- tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde kuru malzemeye ekledim
- krema ile yumurtayı çırptım kuru malzemeye ekledim
- yaban mersinlerini kuru malzemeye ekledim yoğurdum
- ceviz büyüklüğünde parçalar kopardım çok fazla şekil vermeden (biraz yamuk-yumuk) aralıklı olarak fırın kabına yerleştirdim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika altın rengi olana kadar pişirdim
- küçük bir tencerede 1 adet limonun suyu ile pudra şekerlerini 3 - 4 dakika şekerler eriyene kadar kaynattım
- kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine fırça yardımı ile sıcak glazür malzemesini sürdüm
7 yorum:
Çok güzel yaban mersini çok faydalı bir meyve elinize sağlık sevgiler.Mine
yabanmersinli cevizli bir tart vardı aklıma düşen bana onu hatırlatıyor :)))
harikalar..komşu olmak isterdim senle! hemen yapıp onay almak güzel olurdu :)
Son karede kuzu kuzu duruyorlar ya, ne güzel kokmuşlardır pişince dedimmm...
gökçe cim
keşke
komşu olsaydık bende süper şeyler tatma fırsatı bulurdum
belki obez olurduk ama olsun
pişiriyorum - yiyorum devamlı
sonra saatlerce spor yapıyorum
kilo almamak için bulduğum yol bu:)
burcuuuu
arasıra uğrasanda kurabiyeleri paylaşsak seninle
hakkaten kurabiyeler pişerken ev misss gibi koktu
muhtemelen
pişerken eve yayılan koku sebebiyle bukadar fazla kek kurabiye pişiriyorum
Kurabiyeyi pişirdim.Çok lezzetli oldu.Tahminime göre krema daha yumuşak yapıyor.5 yaşındaki oğluma yaban mersini yedirmek zor oluyordu.Bu kurabiye ile bol bol yaban mersini yemiş oldu.Herkese tavsiye ederim.Süper bir tarif.Nihan
Nefis olduğuna eminim, tam benlik bir kurabiyeye benziyor. Denemek üzere not alındı:)
Tatlı tarifleriniz harika. Özellikle de "az şeker" kullanmanızı çok takdir ediyorum. Yemek bloglarındaki tatlı tariflerinde şeker ölçüsünü çok abartıyorlar. Sonuçta şeker çok zararlı. Aslında yememek gerekiyor ama vazgeçemiyoruz. O yüzden az şeker kullanmak en güzeli...
Yorum Gönder