vanilyalı dondurma ile servis ettim
tarif kantin den
tarif kantin den
- 200 gr tereyağı/margarin
- 4 adet yumurta
- 200 gr toz şeker
- 340 gr un
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- bir tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı süt
şurup için malzeme
- 500 ml taze sıkılıp - süzülmüş portakal suyu
- 200 gr toz şeker
hazırlanması
- portakalları sıktım - süzgeçten geçirdim
200 gr toz şekerle bir tencereye koydum
şeker eriyinceye kadar karıştırdım - bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan aldım soğuması için bir kenara koydum
-2 adet portakalı rendenin ince kısmında rendeledim
- tereyağı - 200 gr toz şeker ve portakal kabuklarını köpük köpük olana kadar çırptım
- yumurtaları teker teker ilave ettim
- tüm toz malzemeyi bir arada eledim
- toz malzemeyi üç seferde karışıma ilave ettim - karıştırdım
- sütü ilave ettim karıştırdım
- 24 cm çapında kek kalıbını yağladım - karışımı döktüm
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika pişirdim
- fırından çıkardığım kekin üzerinde tahta çöp şişle delikler açtım
(delikler kekin dibine kadar gitmeli)
- sıcak keke soğumuş şurubu gezdirerek döktüm
(hepsini almazsa bekleyin - emince kalanını ekleyin)
- soğuduktan sonra servis ettim
4 yorum:
Ne kadar heybetli bir duruş bu böyle.
Fotoğrafı lezzetini iyi anlatıyor bence
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
kek gel beni ye diye avaz avaz bağırıyor resmen ellerine sağlık
Biraz önce tarifine göre yaptığım portakallı kek, arkadaş ve komşular arasında bitti. Bayıldık :))
sevil cim
afiyet bal şeker olsun:)
Yorum Gönder