en iyisi karpuz peynir ikilisi
lakin
canım istedi
taze zencefil yoksa toz zencefil kullanabilirsiniz
en az yarım gün buzdolabında beklettikten sonra kızartmak gerekiyor
ben bir gece önceden yaptım
malzemeler
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 1 adet büyük kabak
- 1 adet büyük kırmızı biber
- 200 gr haşlanmış nohut
- 120 gr ceviz
- yarım demet maydanoz
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 diş sarmısak
- 2 dilim tost ekmeği içi
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı silme kimyon
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kişniş
- tuz - karabiber - pulbiber
- un
- sıvı yağ
hazırlaması
- soğan ve sarmısağı rendeledim çok az sıvı yağda kavurdum
- nohutların kabuklarını soydum rondodan geçirdim
- kabağı rendenin iri tarafında rendeledim
- havucu rondodan geçirdim
- kırmızı biberi rondodan geçirdim
- maydanozu ince kıydım
- cevizi çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirdim
- tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırıp yoğurdum
- ceviz büyüklüğünde parçalar aldım yuvarlayıp hafif üstüne bastırdım yassı şekil verdim
- una buladım
- teflon tavaya çok az sıvı yağ koydum ve kızarttım
6 yorum:
RESMİ GÖRÜNCE BENİMDE CANIM ÇEKTİ ...ÇOK LEZZETLİ DURUYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK ...SEVGİLERİMLE
Haklısın da ama blog olunca böyle güzel tarifler denemeni debekliyoruz :)
Sevgiler..
bunu yedim. cok basarili
MMmm, olsa da yesem.. Ellerine sağlık!
Nasıl severim böyle sebze köftelerini. Ellerine sağlık komşum!
ben bunu muhakkak yapmalıyım...tam çocuklu ailelere göre bir tarif..hangi çocuk köfteye hayır der ki? elinize sağlık..sevgiler
Yorum Gönder