9 Ocak 2009 Cuma
zeytinyağlı yer elması.....
bu aralar canım karnıyarık istesede
sebzeleri mevsiminde yemeyi seviyorum
yer elmalarını alırken büyük olmayanları ve şekilleri düzgün olanları seçtim
o sebepten dilimlemedim bütün olarak kullandım
yer elmalarını ve kerevizleri temizledikten sonra kararmamaları için limonlu suyun içinde beklettim
damak zevkine göre değiştiğini düşündüğümden
tuz ve şekerin ne kadar kullandığımı yazmıyorum
kerevizi bol yapraklı olanlardan seçmenizi öneririm
malzemeler
- 1/2 kg yer elması
- 1 adet büyük kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet limon
- tuz - şeker
- kereviz yaprakları
- sıvı yağ
- 1 bardak sıcak su
hazırlanması
- yer elmalarının kabuklarını soydum
- kerevizin kabuklarını soydum elma dilimler gibi dilimledim
- havuçun kabuklarını soydum ve dilimledim
- limonun kabuklarını soydum halka halka dilimledim - çekirdekleri temizledim
- yarım halka şeklinde doğradığım soğanları 1 yemek kaşığı yağın içerisinde soğanlar şeffaflaşana kadar pişirdim
- havuçları ve 1 yemek kaşığı su ilave edip 4 dakika
- kereviz ve yer elmalarını ilave ettikten sonra karıştırarak 2 dakika pişirip
- sonra limon dilimlerini
- en üste kerevizin yeşil yapraklarını
- tuz - şeker
- sıcak suyu ilave ettim
- kısık ateşte 30 dakika pişirdim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor üstelik sağlık fışkırıyor resimden bile :) dün de tesadüf arkadaş iş yerine getirmiş tesadüf yedik hatta dedim ki bundaki toprak kokusu beni mahvediyor misss :)
bende deneyeyim..
ama yer elmasını nerden bulurum ki...
funda
gerçekten misss - insan sağlıklı birşeyler yediğini farkediyor
demli hayat
çukur manav dan aldım
sokağın ismi ne tam bilmiyorum
tunalı yı kesen sokaklardan
kebap 49 un karşısı
pişirdikten sonra yorum bekliyorum
HİÇ TATMADIĞIM BİR LEZZET AMA NASIL YAPILDIĞINI BİLMEMEMDEN KAYNAKLANIYORDU ARTIK ÖĞRENDİĞİME GÖRE:) MUTLAKA DENİYCEM TARİFİN İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM
yer elmasi hic yemedim
güzel görünüyor
merak ettirdi..
Gecenlerde yemekteyiz programinda da vardi.Simdi senin yazinla merakim iki oldu..
Berrin sende yarışsana. :) hem ilahi tatların reklamını yaparsın, hem kitabım cikacak diye ürkütürsün yarışmacıları, hemde
bize el sallarsın ekrandan ?
annem yer elmasını ilk tattırdıgında(değişik meyve sebzeleri herzaman yedirir güzel deneyimler oluyor:)) cok hosuma gitmişti zytinyaglısı ozelliklede havucla eminim süper olur..
senin mutfagına gelmek benim tek hayalim zaten :))
Hiç denemedim yer elması ama leziz olduğunu düşünüyorum tabaktakini görünce.harika görünüyor canım.eline sağlık.sevgilerimle...
Hiç yer elması yemedim ama nefis görünüyor... havuçları kesme şekline de ayrıca bayıldım...
Olsa nasıl sevinçle yerdim. Bugünlerde sebzeye hasret kaldım.
yer elmasını ben de çok severim, kereviz yapraklarını da... eminim şahane bir lezzet olmuştur hepsi birarada ve bu resim de çok iştah açıcı görünüyor :)
havuçların şeklini ben de çok sevdim :)
ellerine sağlık Berrin'ciğim..
canımcım oralardamısın en azından burdayım de emi bir post yazda:))
gökçe cim
buralardayım
inşallah yarın aşure tarifi ile dönüyorum blog dünyasına:)
çok misafir ağırlayıp fotoğraf çekmeyi beceremeyenlerdenim
Dostum. Bu blogu şaşırtıcı. Nasıl bu kadar iyi hale getirebilirsiniz?
adsız
teşekkürler:))
Yorum Gönder