24 Ocak 2009 Cumartesi

kabaklı kiş....

tarifi
la cucina italiana dergisinden aldım
hamuru için malzemeler
- 250 gr tam buğday unu
- 120 gr light margarin
- 3 çorba kaşığı buzlu su
- tuz
harcı için malzemeler
- 5 adet kabak
- 1 demet dereotu
- 1/4 demet taze nane
- yarım demet maydanoz
- 3 tane taze soğan
- 150 gr tuzsuz lor peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tam buğday unu
- 200 gr mısır
- tuz - karabiber
- kırmızıbiber
üzeri için
- 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
- kişniş tohumu
hazırlanması
- un - yağ - tuzu karıştırıp buzlu suyu ilave edip hamuru yoğurdum
- hamuru merdane ile açıp kalıba yerleştirdim
- hamurun üzerine ağırlık (kuru fasulye) yerşeltirdim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdim
- kabakları rendeleyip suyunu sıktım
- maydanoz - taze soğan - dereotu - taze naneyi çok ince doğradım kabaklara ilave ettim
- 2 yumurtayı ve unu ekledim
- lor peyniri ve mısırları ekledim
- tuz - karabiber - kırmızı biberide ekleyip karıştırdım
- pişen tart hamurunun içini kabaklı karışımla doldurup 30 dakika daha pişirdim
- fırından çıkarıp üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp elimde çok az ezdiğim kişniş tohumlarını peynirin üzerine serpiştirdim
- 10 dakika daha pişirdim

15 yorum:

zarpandit dedi ki...

kiş diyince akan sular duruyor yarı pizza misali acayip lezzetli goruntu :))

berrin dedi ki...

gökçe ciğim
tam buğday unu ve light margarinin gözünden kaçmadığını umuyorum:)
margarinin light olanıda dahil sağlıksız olduğunu düşünmekteyim
lakin psikolojik olarak iyi geliyor

funda dedi ki...

ıspanaklısı da buna benzer olmalı değil mi berrin. ille de ıspanak olmalı bu mevsim benim için. denemek çok isterim.. bu arada ben tam buğday ununu keklerin içine de koyuyorum , yani herşeyin içine, sonuç harika.. marka olarak da söke ... beyaz undan farklı değil tat olarak söyliyim dedim..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

nesfi görünüyor canım,ellerine sağlık.fotoğrafa bayıldım.çok güzel çekmişsin.sevgilerimle...

Ayse Pamuk dedi ki...

Ellerine sağlık pek sevdim

berrin dedi ki...

funda
ıspanaklısına kırmızı soğan - tuzsuz lor - krema - muskat ilave ediyorum
yeşillikleri koymuyorum
önceden ıspanağı pişiriyorum
söke çok iyi marka bende söke un kullanıyorum
tam buğday unu -
rafine şeker yerine pekmez -bal kullanmayada dikkat ediyorum bu aralar
teşekkürler neslihan
ayşe
seni
ilahi tatlarda görmek mutlu etti hoşgeldin

sevgiler hepinize

zarpandit dedi ki...

farkettim canım :) ama bir şey demedim belki tereyagdan haz etmyordur ondan kullanmıstır diye.sormak için fırsat buldum madem :) light margarin yerine tereyag daha saglıklı olmazmı ne dersin?

tam bugday unla yaptım bende su zamanki 2 kiş'imide..tarifi daha yayınlayamadım ama oldukca lezzetli bence:) birde bendeki tarifte hamuru fırınlama yoktu.. pöfff amma yazdım birde tarifi ekleseymişim yani..

berrin dedi ki...

aksine tereyağını seviyorum gökçe
tarifte light margarin yazıyordu
saygısızlık etmeyim dedim:)

Melek* dedi ki...

ismini çok duydum ellerine sağlık canım

Aybike Ceylan dedi ki...

Berrin'cigim,

Ellerine sgalik, hic denemedigim bir lezzet. Harika gorunuyor.

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Melek* dedi ki...

canım nerelerdesin cuman mübarek olsun

berrin dedi ki...

seninde cuman mübarek olsun melek
teşekkür ederim
aslında buralardayım evde tamirat var
farkındayım
blogu biraz ihmal ettim :))

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

harika...vitamin deposu valla...ben yşilliklere bayılırım...ellerine sağlık canım....

zarpandit dedi ki...

tamirat bitmedimi :) umarım iyisindir..

özel not: bekleniyorsun mutfaga gir artık :))

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.

Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...