hiç usanmadan
her yıl gelen çöl sıcakları
yine geldi -
dondurma
iyi gider diye düşündüm....
evde yapılan dondurma
satın aldıklarımızdan
daha lezzetli....
SEK krema - nestle bitter çikolata - dr.oetker premium vanilya
kullandım
bir kaç damla badem esansı ilave ettim
malzemeler
- 1 bardak süt
- 1/4 bardak toz şeker
- 200 gr parçalara bölünmüş bitter çikolata
- 2 bardak krema - iyice soğutulmuş
- 1 paket vanilya
hazırlanması
- tencerede sütü kaynayana kadar ısıtın
- çikolatayı blender veya mutfak robotunda çok ince parçalara ayrılana dek parçalayın
- sıcak sütü ilave edin
- iyice yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin
- çikolatalı karışımı bir kaseye boşaltın - soğumasını bekleyin
- kremayı - vanilyayı ilave edin - karıştırın
- soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin
- karışımı dondurma makinanızın kasesinin içine dökün
- koyulaşıncaya kadar 50 dakika bekletin
9 yorum:
Güzel Berrin'in mutfağını yıllardır yakından tanırım.Hatta bir yılbaşı akşamı için 2 gün boyunca süren hummalı bir çalışmada kendilerine ahçı yamağı olarak hizmet sunmuştum.Sunulan hizmet ise 5 adet domates,3 adet kırmızı biber,7 diş sarmısak gibi malzemeleri torbalarından çıkarıp kendisine iletmek ve boşa çıkan tencere ve tavaları yıkayıp tezgah üstünü temizlemekti.İyice havaya girmiştim.Böyle bir üstadın yanında temposu yüksek bir çalışma yapıyordum.Ben otomobil sporları programı yapıyorum.İşim nedeniyle parkurlarda, pistlerde yaşıyorum.Ama bir gün Berrinle'de yemek programı projesini hayata geçirmeyi arzu ediyoruuuuum..Sevgiyle kal.Yelda
Hepimizin sefası olsun sevgili Berrin. Arada sefa sürmek de güzel. Ellerine sağlık!
ooo mis gibi dondurma.
Berrin
sen iyice tehlikeli olmaya başladın kanaatindeyim....
evet brajeshwari
kendim içinde tehlikeli olmaya başladım...
yürüyüşleri iki katına çıkardım...yakında mehtaptan diyet tarifi istemem gerekecek
Berrin
evde yeni bir dondurma yaptim.Cok kolay -cok leziz..Süzme yogurdu bir kaba koyuyorsun,içine bal, kakao, fındık, istersen elma rendesi koy,istersen bal yerine reçelde koyabilirsin (her tür reçel, taneli de olabilir).Aynı komboyu istedigin sekilde hazirla, yanliz icine seker yerine hep bal veya reçel türevleri koy..Çünkü şeker yogurdu sulandiriyor.. Buzlukta en az 4 saat dondur..Sonra normal buzldolabi rafına koy..Hemen tüketmek daha yararlı..Harika oluyor..Minik bir kapta küçük bir deneme yapmanı öneririm..Sen ne çeşitler yaparsin bu durumda,hayal edemiyorum..
Tanrim bende kolay ve pratik birşey denedim ve buraya sana mesaj yazdim ya:)
öpüyorum.
burcucum teşekkür ederim
dondurma yapmanın acemsiyim aslında
süzme yoğurtla dondurma yapmayı hiç denememiştim...denediğimde bloga koyarım... süzme yoğurtla panna cotta yapıyorum...limonlu süper oluyor ve bademli olanı
Berrin umarım fotoğraf senin değildir.Yoksa ben bu işi bırakırım.
fotoğraf benim:)
ozi
ciddimisin?
Yorum Gönder