unun
bir bardağını tam buğday unu
beyaz peynir yerine tatlı lor kullandım
malzemeler
- 2 + 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
iç malzeme
- 250 gr tatlı lor veya beyaz peynir (az yağlı - tuzsuz)
- pul biber
- kuru nane
- maydanoz
- kişniş
üst için malzeme
- 1 yumurtanın sarısı
- haşhaş tohumu
hazırlanması
- derin bir kaseye un ve kabartma tozunu birlikte eleyin - ortasını açın- sıvıyağ - yoğurt - yumurtayı ekleyin
- hamuru yoğurun
- iç malzemeyi hazırlayın
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
- elinizle yuvarlak açın - ortasına peynirli malzemeden koyun
- uç kısımlarını kaparın
- üstlerine yumurta sarısı sürüp - haşhaş tohumu serpin
- 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
6 yorum:
elinize sağlık nefis görünüyorlar,hayırlı günler diliyorum....
canim ellerine saglik
üşenmedim denedim tadı super.
Betül
Ben hashas tohumunu somon baliginin ustune doktugum kremaya da koyuyorum. pogaca icin hep susam kullanirdim. Bence cok hos bir fikir. Deneyecegim. Ellerine saglik
süt ile yemek istedim gece gece....
üff...
eline sağlık poğaçaya bayılırım yanındada çay ooo deymeyin keyfime
Yorum Gönder