malzemeler
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 100 gr ceviz
- 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
- 5 yemek kaşığı sızma yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası(tepeleme)
- 2 adet kırmızı biber(közlenmiş - kabukları soyulmuş)
- tuz
hazırlanması
- kırmızı biberleri közleyin - kabuklarını soyup - çekirdeklerini temizleyin
- biberler - ekmekiçi - sızma yağ - domates salçası - nar ekşisi baharatlar ve tuzu blendıra koyun iki dakika karıştırın
- cevizleri ilave edin bir dakika daha karıştırın
4 yorum:
Ne güzel şeydir şu muhammara. Her gün yiyebilirim. Ellerine sağlık sevgili Berrin!
Dün akşam da ben aynısını (yok yok bi benzerini diyelim) yapmıştım. Valla güzel oluyor. Ellerimize sağlık :)
zaman zaman
lor veya tuzsuz peynirde koyuyorum muhammaranın içerisine...
farklı ne koyuyorsun ben merak ettim canan - afiyet olsun
Ben senden farklı olarak sarımsak kullandım,közlenmiş biber yerine de biber salçası. Açıkçası nar ekşisi koymak aklıma hiç gelmedi. Ayrıca ikiye ayırdım bir kısmına tuzsuz peynir ekledim. Şöyle de bir durum var ki senin tariflerinden denediklerimden hep çok memnun kaldım. :) Sevgiler Canan
Yorum Gönder