malzemeler
- 2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
- 220 gr toz şeker
- 120 gr sıvıyağ ( zeytinyağ kullandım)
- 100 gr kepek
- 170 gr un
- 120 gr yoğurt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm(portakal suyunda bekletilmiş)
hazırlanması
- fırını 170 dereceye getirin
- portakalı rendeleyin ve suyunu sıkın
- kuru üzümleri portakal suyu ile ıslatın (bir kenarda bekletin)
- şeker ve yumurtaları 5 dakika çırpın (beyaz olana kadar)
- yoğurt ve sıvıyağı ekleyin birkaç dakika çırpmaya devam edin
- kepek - un - kabartma tozu - zencefil - tarçın - portakal kabuğu rendesini ilave edin çırpın
- kuru üzümleri süzün
- tahta kaşıkla karıştırarak hamura ilave edin
- tereyağ ile yağlayıp unladığınız yuvarlak kek kalıbında
- 40-45 dakika pişirin
5 yorum:
Şeker pastadan çok kek severim not aldım şimdi bu gece deniycem ben bunu :)
selam ..üzümlü kek nefis görünüyor..elinize saglık.sevgiler...
Berrin'cigim,
Roma buz gibiydi bugun. Yorgun bir halde eve geldim, bir fincan kahve yaptim, ve bu mis gibi uzumlu kekle karsilastim. icinde portakal kabugu olan her seyi severim. Kuru uzumu ayri severim. Kendimi tabagimda bu kekle, divanin ustunde tek tek uzumleri secip agzima atiyor sonra bir yudum kahve, bir isirik kek yiyorken hayal ettim.
Bu arada kekler, elmali pogacalar filan derken, nerde bizim ana yemekler?
ben tam tatlı krizleri mevsimindeyim..
boyle hafif ve ic giciklayici bir keki birak yemeyi, icine düsmek istiyorum su ara..
ellerine saglik berrincim...icimiz gide gide baktik..
sanırım biraz soğuklardan birazda yapımı kolay oldugundan kek - kurabiye sık pişiriyorum son günlerde...meyveli birşeyler pişirip/yemek daha sağlıklı aslında:)
Yorum Gönder