16 Ocak 2008 Çarşamba

hamsili pilav......

pilava
ilave edeceğiniz suyu
kullandığınız
pirince göre ayarlayabilirsiniz
malzemeler
- 1 kg hamsi
- 1 adet soğan(orta büyüklükte)
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuşüzümü
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz
hazırlanması
- hamsileri ayıklayın - kılçıklarını çıkarın
- ortaboy tencerede
- sıvıyağ - yarım kaşık tereyağ ile soğan ve fıstıkları kavurun
- pirinci ilave edin birkaç dakika kavurun
- tuz - karabiber - kimyon - şeker - kuşüzümü - suyu ilave ederek - pişirin
- ince doğranmış maydanozu ilave edin
- yuvarlak ısıya dayanıklı fırın kabını tereyağ ile yağlayın
- hamsileri dizin
- üzerine pişirilmiş içpilavı ekleyin
- üzerine tekrar hamsi dizin
- 200 derece ısıtılmış fırında
- hamsiler kızarana kadar pişirin

4 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

berrin
harika gorunuyor..resmen koktu bu tarafa...eminim tadi da harikadir..

karadeniz seninle gurur duyuyor:)
unutturma bu lezzetleri bize...
ellerine saglik...

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

Bluewaves dedi ki...

Berrincigim,
Bu aksam masaya tencere degil komputur gelicek.Herkes istedigi kadar alsin hamsili pilavdan diye.
Bu arada ne kadar oldu baslayali Ilahi Tatlar'a unuttum.Ama yetisebildigim kadar takip etmeye calisiyorum.Rafine dilin,olculu cevaplarin,secici tariflerinle hergun yerini daha da saglamlastiriyorsun.Seni tanimiyor olsam bile bu blogun arkasinda ki personalitiyi cok kolay tahmin edebilirdim.

Eya dedi ki...

Berrinciğim...
Hamsiyi pek sevmem ama o kadar yalın anlatmışsın ki inan deneyeceğim.Sonucu sana bilireceğim...ellerine sağlık

Sevgiler

zehra

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...