malzemeler
- deniz börülcesi
- 1/2 kg karides (orta büyüklükte)
- sızma yağ
- kırmızı pul biber
- sarmısak
hazırlanması
- deniz börülcesini 5 dakika haşlayın - temizleyin
- karidesleri kaynayan suya atın
- 2- 3 dakika pişirin temizleyin
- bir tavaya sızma yağ koyun
- börülceleri birkaç dakika kızartın
- tavadan alın
- aynı tavaya bir miktar daha sızma yağ ekleyin
- sırasıyla önce sarmısağı
- karidesleri
- kırmızı pul biberi ekleyin
- börülceyle karidesin birarada servisini yapın
9 yorum:
Berrin'cigim
Denizin kokusu buraya kadar geldi. Cunda'nin en sevdigim yemeklerinden.Sen karides ekleyerek onlardan daha da guzel yapmissin. Eline saglik. Bende yapacam diyemiyorum bur da yokki...
Sayfa çok güzel, tarifler çok güzel resimler ise harika. Tebrik ediyorum.
teşekkür ederim ufuk
pastaların super
Merhaba, Kıbrıs'a geldiğimden beri deniz börülcesi yemiyorum. Hiçbir yerde yok.. Şimdi burada görünce yeniden aklıma düştü ..
Ellerinize sağlık. Karidesle ne de güzel olmuştur şimdi...
Sevgiler...
merhaba zerrin:)
deniz börülcesi
ızgara kalamarlada güzel oluyor:)
ben bunu bi yerim...bi yerim.. anlatamam...
Fotograf cekme artık Berrin, burada bunu bulamayan insanlar var:P
Haftasonu denedim Devrim hayatında
yediği en lezzetli deniz börülcesi
olduğunu söyledi.Karidesle birlikte
süper oluyor.
Betul
Offf hayatta en sevdiğim şeylerden ikisi birarada ! Harika bir fikir bu! Ben de bir kere deniz börülcesi ile enginar salatası yaptım..yine pek lezizdi, bu kadar olmasın! AAh ah deniz börülcesi Bakü'de ne arar??
merhaba ceylan:)
enginarların içine deniz börülcesi doldurmak güzel olabilir...peynir -deniz börülcesi - kalamar üçlüsüde çok güzel oluyor..istediğim kalamarları bulduğumda onun tarifinide koyarım
Yorum Gönder