malzemeler şöyle
- akdeniz yeşillikleri
- 1 demet deniz börülcesi
- 1 avuç dolusu kiraz domates (küçüklerinden)
- 1 avuç dolusu kaju fıstığı
sosu için
- sızma yağ
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı bal veya pekmez
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
hazırlanması
- deniz börülcelerini kaynayan suda 3-4 dakika haşlayın
- sert kısımlarından sıyırarak ayıklayın
- 1 yemek kaşığı sızma yağ koyduğunuz tavada
bir kaç dakika pişirin
- salatalığı ortasındaki yumuşak kısmı hariç
kabuklarını soymadan kibrit çöpü şeklinde doğrayın
- büyük bir salata kasesinde
- yıkadığınız akdeniz yeşilliklerini - deniz börülcesini
salatalıkları - domatesleri karıştırın
- üzerine kajuları ekleyin
- bir kasede karıştırdığınız sos malzemelerini
- üzerine dökün
6 yorum:
Berrin'cigim kaju fistigi nedir? bu arada pisirdigin yemeklerin ortalama kalorilerini de koysan, cok hos olur. bu hesaplamayi bircok internet sitesinden yararlanarak yapabilirsin.
mehtap
kaju hint fıstığı ismiylede satılıyor...tuzlu - tuzsuz - kavrulmamış gibi seçenekleri mevcut...önerine teşekkür ederim kalori hesaplama konusunda çalışacağım..
Bu arada kalorileri bosver. Doktorlugum tutmus iste.. Herseyi yemek gerekli saglik icin. Porsiyon kucultmek en dogrusu..
sevgiler
mehtap
bu arada ayni salatayi, ama fistiksiz olarak, alti kasik zeytin yagi, iki tatli kasigi hardal, iki kasik balzamik sirke, iki tatli kasigi susam ile hazirladigin sosla da dene lutfen ve bana nasil buldugunu yaz. bu sos, havucsuz salatalara cok yakisir. Domatese biraz yakisir. yesil salatalara ve rokaya acaip yakisir. bugun hep sana calistim internette. Yemeklerinin kalorilerine baktim soyle bir.. deger bence yemege de, denemeye de..
salata sosunu mutlaka denerim... benzer bir sos yapıyorum ama susam yağı hiç denemedim... onun yerine ceviz koyuyorum...teşekkür ediyorum..
berrin'cigim,
susam yagi degil, susamin kendisi.
Yorum Gönder