- 200 gr un
- 125 gr tereyağ/margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zencefil
hazırlanışı
- tereyağ - şeker - bal - yumurtanın sarısı
limon kabuğu rendesi - kabartma tozu
vanilya ve zencefili derin bir kasenin
içine koyup çırpma teli ile şeker eriyene kadar karıştırın
- unu eleyip ekleyin - yoğurun
- hamurun üzerini streç filmle kaplayın
- buzdolabında birkaç saat dinlendirin
- hamuru merdane yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açın
- kalıp kullanarak veya elinizle şekil verin
- yağlı kağıtla kaplanmış bir tepsiye dizip
- 180 derece ısıtılmış fırında
- 15 dakika pişirin
hamur çok sert olmamalı
şekeri az gelirse üstüne pudra şekeri
serpebilirsiniz
4 yorum:
merhaba, kurabiyeler enfes görünüyor. Blogunuz çok hoş. Gördüğüme, sizi tanıdığıma sevindim.
Ben biraz daha gezineyim blogunuzda görüşmek üzere.
sıcacık sevgiler...
merhaba zerrin
blogu begenmeniz beni mutlu etti...sizi tanıdığıma sevindim
sevgiler
yasemin yeşil cayla harika olmuş. yemek buyuk keyifti. yumuşak ve ağızımda eridi. ellerine sağlık berrin!
hımmmm, işte bu çok fena oldu... hiç dayanamam kurabiyelere... bu da muhteşem bir lezzet gibi... ilk fırsatta denemeliyim ama o ilk fırsat pek yakında mümkün olamayacak gibi...
Berrin'ciğim buaralar bu kurabiyeyi tekrar yapacak olursan lütfen haber ver hangi köşede olursam olayım mutlaka bir yol bulur uğrarım sana ;))
Yorum Gönder