13 Aralık 2013 Cuma

hardallı karnabahar kızartması......


malzemeler
- 1 baş orta büyüklükte karnabahar
- 2 adet yumurta
- 100 ml krema
- 200 gr un
- 2 çorba kaşığı patates nişastası
- 2 tatlı kaşığı hardal tozu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- kızartmak için bitkisel yağ
hazırlanması
- karnabaharın çiçeklerini ayırdım - kaynayan tuzlu su içerisinde 4 dakika haşladım - süzdüm
- bir kasede kuru malzemeyi: un - patates nişastası - hardal tozu - tuz ve şekeri karıştırdım
- yumurta ve kremayı birlikte çırptım - kuru malzemeye ilave ettim - topak kalmayıncaya kadar tel çırpıcı ile çırptım
- haşlanmış karnabaharları kaseye ilave ettim karıştırdım - malzeme karnabaharların her tarafını kaplayıncaya kadar
- kızgın yağda karnabaharların her bir tarafını ikişer dakika kızarttım
- kağıt havlu üstüne koydum
- sıcak servis ettim

5 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Ellerine sağlık karnıbaharın tam zamanı ohh mis gibi

sevgiler

Özgen dedi ki...

Nefis görünüyor elinize sağlık sevgiler...

berrin dedi ki...

neşeli günler ve özgen yorumlarınız için teşekkür ederim:))

tam dedi ki...

karnıbaharı sadece böyle seviyordum bende :) diğer türlü yenmiyor yedikten sonrada daraltıyor insanı ama bu ilahi tarif iyi geldi :)

ilahiler dedi ki...

çok güzel tarif

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...