evime yakın biscotti mia nın en sevdiğim ürünü diyebileceğim
patlıcanlı poğaçadan esinlendim
tam buğday unu kullandım
malzemeler
- 3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
- 125 gr tereyağı/margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet büyük yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 3/4 su bardağı un
iç malzemeleri
- 2 adet orta büyüklükte patlıcan
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım çay kaşığı karabiber
- bir tutam kuru fesleğen
- üstüne sürmek için 1 adet yumurtanın sarısı
hazırlanması
- yumurta - tereyağı ve yoğurdu mikserle 2 dakika çırptım
- elediğim un ve kabartma tozu karışımını - çırpılmış malzemeye ilave ettim ve yoğurdum (kulak memesi kıvamında olacak)
- hamuru buzdolabına koydum (15 - 20 dakika)
iç malzemenin hazırlanması
- patlıcanları alacalı soydum - tavla zarı büyüklüğünde doğradım - tuzlu suda beklettim - süzdüm
- rendelediğim soğanı iki çorba zeytinyağında hafifce pembeleşene kadar çevirdim
- salçayı ilave ettim
- patlıcanları ilave ettim
- tuz - biber ve kuru fesleğeni ilave ettim yaklaşık 5 dakika pişirdim
- cevizden biraz büyük parçalar kopardığım hamuru elimle avuiçi kadar açtım - patlıcanlı malzemeden bolca koydum - tekrar yuvarladım - pişirme kağıdı ile kapladığım fırın tepsisine dizdim
- üstlerine çatalla hafifçe çırptığım yumurta sarılarını sürdüm
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika (üstleri altın rengi olana kadar) pişirdim
11 yorum:
farklı denenmeli
ellerine sağlık
sevgiler
fotoğrafa bakarak dibi düşer mi insanın? ( normal bir insanın )
anacığım dukan diyetine başladım. gözünü seveyim sıfır yağ ve saf proteinli tarifler yolla ki şenleneyim. sevgiler...
özgür
çok eğlenceli yorumlar yapıyorsun teşekkür ederim
biraz daha sabret
yakın zamanda balık serisi yapmayı düşünüyorum:))
tam öğle saati bu fotograf beni bitirdii.Eline sağlık değişik bir tarif
sevgiler
Berrin bundan ben de istiyorum :))
Gürcistan'a giderken yolluk mu yapsak acaba? :))))
Özgür'e katılıyorum bende Dukan diyetindeyim bu altüst etti
çiğdem cim patlıcanlı poğaçanın lafımı olur:))
tabi ki yaparım
betül cüm
sende sabret balık tarifleri yakında:))
Cok güzel bir sey olsa gerek. Aklim kaldi pogacalarda.
şu anda fırındalar, inanamıyorum nasıl çabuk oldu böyle.. hep gözümde büyür poğaça yapmak sağol Berin'cim
sevil cim
afiyet olsun:)
bunu önüme koysan, yehhuuu diye bağırabilirim şu an...
Yorum Gönder