tarif
yoga sınıfından arkadaşım yasemin nin annesi Ferhan İbiş in
ismi ne diye sordum biz buna putğeyi (lazca) diyoruz dedi
en çok balığın yanında seviyorum
sıvı yağ fındık yağı ve sızma zeytin yağını yarı yarıya kullandım
malzemeler
- 500 gr pırasa
- 300 gr ıspanak (ince doğranmış)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy patates (rendelenmiş)
- 3 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1 demet dereotu (ince doğranmış)
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- tuz
hazırlanması
- soğanı yemeklik doğradım büyük bir tavada 1 kaşık su içinde kavurdum
- halka şeklinde ince ince doğradığım pırasaları kavrulmuş soğana ekledim 8-10 dakika pişirdim - ocağı kapattım
- büyük bir kasede
mısır unu - rendelenmiş patates - sıvı yağ - yumurta - kabartma tozu -ıspanak - maydanoz - dereotu - kuru nane - karabiber - kırmızı biber - tuz ve biraz soğuyan pişmiş pırasaları karıştırdım
- 25x40 cm lik dikdörtgen fırın kabını tereyağı ile yağladım
- malzemeyi yerleştirdim - ellerimle üstünü düzelttim
- fırına koymadan önce dilimledim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 55-60 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirdim
4 yorum:
hımmm mücver gibim bişi sanki.Ellerine sağlık
Sevgiler
Denemek isterim ,mısır unu ve pırasa çok yakışıyor,fazla sebze daha iyi ,ıspanak sadece yapraklarım kullanılacak..
Sevgiler..
ziyaretiniz için teşekkür ederim
ESMA ıspanağın sadece yapraklarını kullandım
Canım ellerine sağlık eminim çook güzel olmuştur.Deneyen ,tadan herkese afiyet olsun.Her limonlu puding yaptığımda kulaklarını çınlatıyorum.Sevgiler yasemin
Yorum Gönder