yanında yoğurt ile servis ettim
mümkünse ev yapımı - ev yapımı yoğurdun tadı marketten aldıklarımızdan farklı
baldo pirinç kullandım
bir ölçü pirince iki ölçü sıcak su ilave ediyorum
ama
siz bildiğiniz ölçülerde su ilave edin
malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet orta büyüklükte kabak
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- kabakları kızartmak için yarım çay bardağı zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1çorba kaşığı zeytinyağını tencereye koydum pirinci az kavurdum
- sıcak su ve tuzu ilave ettim - ocağın altını kıstım - pilavı pişmeye bıraktım
- dolmalık fıstıkları teflon tavada hiç yağ ilave etmeden biraz kızarana kadar çevirdim
- küp küp doğradığım kabakları kızarttım - fazla yağın gitmesi için kağıt havlu üzerine aldım
- dereotunu doğradım
- pilav pişmesine yakın - çam fıstıklarını - kızarmış kabakları ve dereotunu tencereye ilave ettim
- demlenmeye bıraktım
üstüne karabiber serperek servis ettim
10 yorum:
mmmmmmm çok lezzetli olmalı
nefis ellerine sağlık sevgiler
kabaklı pilav mıııı çok enteresan, ilkkez görüyorum. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Offf nasıl birşey bu yahu...Anlaşılan o ki bu hafta pilav günü düzenlemek zorunda kalacağım.Çok yoruyorsun beni çokkk.Sevgiler...
teşekkür ederim yorumlarınız için:))
Ben bunu kesin yaparım. Tam da 2 kabağım var:) Diğer malzemeler de tamam, oleyy:)
6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
adresinden bana ulaşabilirsiniz
Evet denendi:) Sonuç: Şahane! Teşekkürler bu güzel tarif için.
afiyet olsun sibel :)
Ben bugün bu tarifi bire bir uygulayarak pişirdim, sonuç mükemmeldi. Teşekkürler Berrin !!
Yorum Gönder