zaman zaman
aynı tarifle kuzu eti pişiriyorum
aynı tarifle kuzu eti pişiriyorum
kuzu şiş yaptığımda ilave olarak marine sosuna kuru nane ilave ediyorum
hazırda ev yapımı mayonez yoktu
pınar ın light mayonezini kullandım
yapımı kolay ve lezzetli bir marine sos tarifi
ızgara sebze yaparken kullanıyorum
evde tazesi olmadığı için kuru fesleğen kullandım - taze fesleğenle süper oluyor
bazı zamanlar tortilla ekmeği ile bazı zamanlar lavaş arasında servis ediyorum
malzemeler
- 8 parça kemiksiz - derisiz tavuk but eti
marine için malzeme
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 1/2 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- 1 adet limonun kabuk rendesi
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- tuz
- karabiber
mayonez sos için malzeme
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
hazırlanması
- marine sosunu içine daha iyi çekmesi için tavuk butlarının bir kaç yerine çatalın ucu ile delikler açtım
sonra
- tavukları küp küp doğradım ( yaklaşık 2x2 cm büyüklüğünde)
- orta büyüklükte bir kasede marine malzemesini karıştırdım ve malzemeden 1 çorba kaşığı ayırdım
- küp küp doğranmış tavukları marine malzemesi ile karıştırdım buzdolabında 3 saat beklettim(kapaklı bir kapta beklettim)
- 2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu ve ayırdığım
1 çorba kaşığı marine malzemesini bir kasede karıştırdım
- tavukları şişlere dizdim
- ızgarada kızarttım
- çöp şişlerin üstüne mayonez sostan döktüm
- kepekli sandviç ekmeğin arasında servis ettim
6 yorum:
enfes olmuş..denemeliyim..harikasın ..ellerine sağlık canım..
ellerinize saglık
teşekkürler şehnaz
teşekkürler asuman
TARİFLER BİR YANA, FOTOĞRAFLARA BAYILDIM. SEN Mİ ÇEKİYORSUN, BERRİN ABLA.SEVGİYLE!
özgür cüm teşekkürler
fotoğrafları kendim çekiyorum
sevgiler gönderiyorum
Berrin'cigim,
Ugramayali ne guzel seyler yapmissin, eline ve koluna saglik.
Sevgi ve selamlar..
Yorum Gönder