8 Eylül 2010 Çarşamba
yeşil mercimek çorbası(taze fasulyeli).......
bayağı uzun bir aradan sonra
merhaba
tarif hürriyet gazetesi - sahrap soysal dan uyarlama
sebzeli ve taneli çorba seviyorsanız - tavsiye ediyorum
ben
içme suyu kullandım ama hazırda et/tavuk suyunıuz varsa çok daha iyi olur
herkese
mutlu bayramlar diliyorum.....
malzemeler
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 çorba kaşığı ince bulgur (tepeleme)
- 250 gr taze fasulye
- 2 adet yeşil sivri biber (ince halka halka doğranacak)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy sogan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (tepeleme)
- 2 adet orta boy domates (kabukları soyulup - küp küp doğranacak)
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 8 su bardağı su
- kimyon
- tuz - karabiber
hazırlanması
- yeşil fasulyelerin uçlarını temizledim
1 cm uzunluğunda dilimledim - yıkadım
- orta boy bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları 4-5 dakika kavurdum
- tencereye salçayı - ince halka halka doğranmış sivri biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ilave ettim 10 dakika daha kavurmaya devam ettim
- suyu ilave ettim
- kaynamaya başlayınca
- yıkanıp süzülmüş mercimek
- bulgur
- dilimlenmiş taze fasulye
- kimyon
- tuz ve karabiberi ilave ettim
- orta ateşte yarım saat pişirdim
- kuru naneyi ilave ettim karıştırdım
- servis ederken üstüne ince doğranmış maydanoz serptim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Bayramini kutluyor Berlinden simsicacik sevgilerimi yolluyorum.
Hoşgeldin yeniden :)
Bayramın kutlu olsun.
Iyi bayramlar.
Nihayet. Bayramin kutlu olsun. Sevgiler...
pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799
Bayramini en icten duygularimla kutlar herseyin gonlunce olmasini dilerim canim.
Sevgiler.
Yorum Gönder