sanırım
bu aralar sık sık
balık ve deniz ürünleri tarifi olacak ilahi tatlarda
malzemeler
- 2 adet levrek
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 4 adet sivribiber
- yarım demet maydanoz
- 2 adet defne yaprağı
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- tuz
-pişirmek için yağlı kağıt
hazırlanması
- fırını 200 derecede ısıttım
- ayıklanmış balıkları kanları gidinceye kadar tuzlu suda iyice yıkadım - süzdüm
- soğanları piyazlık doğradım - tuzla ovdum - yıkadım - süzdüm
- domateslerin kabuklarını soydum küp küp doğradım
- biberlerin tohumlarını temizledim halka halka doğradım
- maydanozun sadece yapraklarını ayıkladım - yıkadım - süzdüm
- geniş bir kasede
- soğan - biber - domates - ayıklanmış sarımsak - maydanoz - limon suyu - zeytinyağını karıştırdım
- pişirme kağıdının yarısına bir adet defne yaprağını koydum
- üstüne hazırladığım domatesli malzemenin yarısını yaydım
- balığı üstüne koydum - kenarlarını sıkıca katladım
- fırın tepsisine yerleştirdim
- diğer balığıda aynı şekilde hazırladım
- önceden ısıttığım fırında 30 dakika pişirdim
2 yorum:
harika görünüyorlar elinize sağlık..
dün akşam anneciğim yapıp çağırmıştı beni...
ne de severim şu levreği
Yorum Gönder