basit ve lezzetli tarifleri seviyorum
yörsan light beyaz peynir
üzüm çekirdeği yağı ve sızma zeytinyağı karıştırarak kullandım
buzdolabında yaklaşık iki hafta dayanıyor
malzemeler
- 200 gr tulum peyniri
- 100 gr tuzsuz beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı fındık
- 2 çorba kaşığı badem
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı biber salçası (acı)
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 4 adet defne yaprağıhazırlanması
- peynirleri çatalla iyice ezdim
- içerisine azar azar zeytinyağını ilave ederek ezmeye devam ettim
- fındık ve bademi mutfak robotundan geçirdim - peynirlerin içerisine ilave ettim
- salça - kuru nane - kekiği ekledim iyice karıştırdım
- cam bir kavanozun dibine defne yapraklarını yerleştirdim
- ezmeyi üzerine döktüm - kavanozun kapağını kapatmadan üzerine zeytinyağı gezdirdim
- buzdolabında bir gün beklettikten sonra servis ettim
7 yorum:
Merhaba,nefis bir tarif peynir delisi olduğum için hemen deneyeceğim.Sevgiyle...
ùzùm cekirdegi yagi da neymis? Hic duymamistim...
Cevizsiz bir peynir ezmesi tarifi yasasin! Hemen yaparim ben bunu.
Ceviz bulunmayan memleketten Selen
merhaba tatlı hayat
tulum peyniri tuz oranı yüksek bir peynir
beyaz peyniri az tuzlu yada tuzsuz olanlardan kullanmanı öneririm
mehtap cığım
çoğu zaman salatada üzüm çekirdeği yağı ve sızma zeytinyağını karıştırarak kullandığım oluyor
burada satılan:
http://www.olitalia.it
selen
endonezya da ceviz olmaması sıkıcı bir durum olmalı:)
Kahvaltilarda ya da atistirmalik olarak ne de guzel gider. Cok da faydali. Ellerinize saglikl
Geçen gün aklıma gelmişti; nasılda canım istedi şimdi burda görünce. Ellerinize sağlık, sevgiler...
Yorum Gönder