13 Aralık 2009 Pazar

fırında kabak mücver.....

tadı bildiğimiz mücver gibi
kızartma olmadığı için çok hafif
ılık servis ediyorum
tarif kantin den
malzemeler
- 1200 gr kabak
- 3 adet yumurta
- 200 ml krema
- 100 gr taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1/4 demet taze nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı un
- tuz - karabiber
hazırlanması
- kabakları rendenin iri tarafı ile rendeledim - suyunu sıktım
- taze soğan - dereotu ve naneyi ince ince doğradım
- fırın kabını tereyağı ile yağladım
- büyük bir kasede un hariç bütün malzemeyi karıştırdım
- unu ilave ettim karıştırdım
- fırın kabına doldurdum
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında suyunu çekip üstü kızarana kadar pişirdim

7 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Berrin'cigim,

Ben de hep firinde yapiyorum, daha saglikli ve lezzetli oluyor.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Çok güzel ve çok sağlıklı olmuş canım. Dilim dilim sevis yap.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

Unknown dedi ki...

özledik sizi ellerinize sağlık

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok hoş bir fikir, ellerine sağlık Berrin.. Pişirme yöntemi sağlıklı da..

zarpandit dedi ki...

yarın babama yapacagım :) brownie yuzunden yuzum kalmadı yalan değil yoruma bilke gelemiyorum :(

ps: profil fotografından bir tanede ben isteyebilirmiyim? :) tek kelimeyle bayıldımmmmmm!

berrin dedi ki...

gökçe cim
fırında pazı yapacağım yarın
üşenmezsem bloga koyacağım pek lezzetli oluyor...
brownie yi ilkbahara ertelememizi öneriyorum....
fotoğrafımı beğendiğine çok mutlu oldum:))
fotoğrafın çekildiği yer gelibolu mevlevihanesi...

Disalce dedi ki...

ellerine sağlık canım...

kabak yemeyenlere harika bir alternatif...nefis görünüyor..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...