2 Kasım 2009 Pazartesi

samosa.....


hindistan cevizi sütü olmadığı zaman
2 yemek kaşığı krema ilave ediyorum
bu baharatların hepsi aktarlarda var
hindistan ceviz sütü
ve
sweet chili sauce büyük marketlerde satılıyor
malzemeler
- 3 adet yufka
- 100 gr bezelye
- 2 adet orta büyüklükte patates
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- yarım karnabahar(orta büyüklükte)
- 100 ml hindistan cevizi sütü
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 cay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı garam masala
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- tuz
- kızartmak için sıvıyağ
hazırlanması
- patateslerin kabuklarını soydum haşladım(iyice pişecek ama ezilmeyecek) küp şeklinde doğradım
- havucu az haşladım küp şeklinde doğradım
- karnabaharın saplarını kestim sadece çiçek kısimlarını kaynayan çok az tuz atılmış suda 5 dakika haşladım küçük parçalar halinde kestim
- bezelyeleri 4 dakika haşladım
- büyük bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koydum ve kişniş - kırmızı toz biber -kimyon - zerdeçal ve garam masalayı yağa ilave ettim bir dakika karıştırdım baharatların kokusu mutfağı kaplayınca doğranmış sebzeleri ve çok az tuz ilave ettim
- baharatlar ve sebzeleri karıştırdım ocağın altını kapattım
- hindistan cevizi sütünü ve limon suyunu ilave ettim karıştırdım
- yufkaları 5 cmlik şeritler halinde kestim iç malzemesinden koyarak muska şeklinde sardım
- kızgın sıvı yağda kızarttım
-yanında sweet chili sosla servis ettim

7 yorum:

Adsız dedi ki...

cok harika bir goruntu
bir okadarda deyisik bir tarif
ellerinize saglik

afyietle

www.yenitadlar.blogcu.com

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Ellerinize sağlık. Herzamanki gibi değişik bir tarif ve şık bir görüntü...

Sevgiler...

Cansn dedi ki...

nefis bir tarif bu ya. Bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Hint yemeklerinin kendine özgü bir lezzeti var. Samosa da verilebilecek en güzel örneklerden birisi.
Sevgiler,

Canan

zarpandit dedi ki...

harikasın! keşke bizim evdede farklı tarifler seven olsada misafiri ev gezmelerini beklemesem :(

elimde leziz dergisinin tuzlu tariflerden oluşan bir ek var :) müthiş tarifler arasında samosada var elim gidiyor geri geliyor..Fotografın harika ama tam lezzeti almış görüntüye!

ellerine sağlık :) ah komşu olsaydık keske :)

Unknown dedi ki...

tadına bakamadık ama görüntü tam da blog adı gibi ilahi
ellerinize sağlık

berrin dedi ki...

kızartırken yemeye başladım:))
yani bayağı lezzetiydi
hepiniz davetlisiniz arkadaşlar:))))
gökçecim seninle komşu olsaydık
muhtemelen kafe falan birşey açmıştık şimdiye kadar.....
birgün
değişik baharatları - değişik tarifleri neden ve nasıl sevdiğimi anlatan bir yazı yazacağım

Aybike Ceylan dedi ki...

Berrin'cigim,

Uzun zamandir gelemedim, ellerine saglik, hersey harika gorunuyor, harika...

Guzel bir hafta sonu diliyorum, saglikla ve sevgiyle.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...