kış mevsiminde
kek pişerken eve yayılan kokuyu seviyorum
pazar sabahları ve tarçın kokusu olursa dahada çok seviyorum
kanola yağı kullandım
isterseniz üstüne sertiğiniz pudra şekerine bir miktar vanilya karıştırabilirsiniz
KANTİN
malzemeler
- 150 gr beyaz şeker
- 80 gr esmer şeker
- 200 ml sıvı yağ
- 4 yumurta
- 300 gr rendelenmiş havuç
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 75 gr ceviz
- 50 gr kabuksuz badem
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 190 gr beyaz un
- 85 gr tam buğday unu
- üstüne serpmek için pudra şekeri
hazırlanması
- 26 cm lik yuvarlak kek kalıbını yağladım
- beyaz şeker - esmer şeker - sıvı yağ ve yumurtaları iyice çırptım
- havuçları ilave ettim
- portakal kabuğu rendesini - portakal suyunu - bademleri - cevizi- muskat ve tuzu ilave ettim karıştırdım
- beyaz un - tam buğday unu - kabartma tozu - karbonat - tarçını birlikte eledim
- hamura ilave ettim karıştırdım( çırpmadan sadece karışacak kadar)
- yağlanmış kalıba döktüm
- önceden 160 derece ısıtılmış fırında 60 dakika pişirdim
- soğuduktan sonra pudra şekeri serptim - servis ettim
11 yorum:
canım ellerine sağlık.. kokusu buralara kadar geldi:)
sevgiler..
Sevgili Berrincigim..bence de havuclu kek Kis mevsimine cok yakisiyor...ellerine saglik, sevgilerimle
İşte bu da ilahi bir tat ve koku
ellerinize sağlık
o kokuya ben de bayılırım içimi bir huzur kaplar neden bilmem ama öyle işte
Eminim nefis olmuştur... benim dilimimin yanına 2 top vanilyalı dondurma da koyar mısın?
Canım ne kadar heybetli duruyor öyle. Eminim evini muhteşem kokutmuştur. Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
http://cafefernando.com/turkce/havuclu-kek-tarifi/#more-601
bu tarifle oldukca benzer olmus sanirim..
keşke isminizi yazsaydınız......
uyarınız için teşekkür ediyorum
cafefernando nun okuyucusuyum
ve
havuçlu kek tarifini gördüm - süper görünüyor - tarifin detaylarını hala okumadığımı söylemeliyim.....
benim yaptığım
tarif doktor muayene sırası beklerken okuduğum bir kadın dergisinden
havuçlu kekin diyet olanı nasıl olur
bilemem ama diyet yapan hanımlar için verilmiş bir tarifti
şeker yerine tatlandırıcı
beyaz un yerine tam buğday unu
tam buğday unu yerine yulaf unu
kullanılmıştı
evdeki malzemelerle kafama göre takıldım
sadece tesadüf...
emeğe saygısızlık etmem
Merhaba,
25 KASIM-10 ARALIK tarihleri arasında çikolata severleri etkinliğime davet ediyorum. Bildiğiniz tüm çikolatalı lezzetleri sayfamda paylaşırsanız çok sevinirim. Yine hep birlikte çikolatayla ilgili güzel bir arşiv oluşturalım. Kek, kurabiye, pasta, puding vs... aklınıza ne gelirse yapıp en geç 10 ARALIK tarihine kadar mutfaktayim10@hotmail.com adresime isim, blog ismi, katıldığınız şehir ve bir adet sayfanıza eklemiş olduğunuz resimle birlikte katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarifinizi yayınladıktan sonra mail adresime bilgi verirseniz sizi ziyaret edip tarifinize ait fotoğrafı alıp yayınlayacağım. Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Özlem Avcı.
Ellerine sağlık canım, nefis gözüküyor. Pofuduk pufuduk mis gibi... Sağlıcakla kal, iyi bayramlar...
Berrin'cigim,
Ellerine saglik, en sevdigim keklerden biri, senin ellerinde daha da guzellesmistir eminim.
Sevgiler...
Iyi bayramlar, sevgiler.
Yorum Gönder