6 Kasım 2009 Cuma
ayva tatlısı.....
ayvalar
kısık ateşte uzun süre pişerse
ve
kendi suyunda soğumaya bırakılırsa
hem rengi böyle doğal oluyor
hemde daha lezzetli oluyor
kış daha yeni başlıyor...
tarif kantin den
malzemeler
- 3 adet ayva
- 600 gr toz şeker
- 3 adet yıldız anason
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
- 3 adet elma
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- kaymak
hazırlanması
- ayvaların kabuklarını soydum - ikiye böldüm(kabuklarını atmayın)
- ortasını oydum - çekirdeklerini çıkardım(çekirdekleride atmayın)
- kabuk ve çekirdekleri yayvan bir tencerenin dibine yerleştirdim - üstlerine ayvaları dizdim
- baharatları ve şekeri ekledim
- hepsinin üstünü örtecek kadar su ilave ettim
- harlı ateşte kaynattım
- kaynayınca altını kıstım - üstü açık ayvalar yumuşayıncaya ve renkleri değişinceye kadar pişirdim( pişerken ayvaları birkez ters-yüz ettim)
- pişmiş ayvaları oyuk yüzleri kendi suyunun içinde olacak şekilde soğumaya bıraktım
- elmaların kabuklarını soydum - rendeledim - portakal kabuğu rendesini ve 1 yemek kaşığı şekeri ilave ettim pişirdim
- ayvaların içine pişmiş elma rendelerini paylaştırdım üstlerine kaymak koydum servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Ellerinize saglik,çok leziz gorunuyorlar...
sevgiyle kalin...
nasıl hafif ama bir o kadar da asil bir tatlıdır ellerinize sağlık
Ellerine saglik Berrin'cigim, tek kelime ile harika olmus, bayildim...
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum, saglikla...
2.sini yemeyi gerektirir her seferinde:)
ellerinize sağlık.
evet
dün iki tane yedim:)
arka arkaya
bugünde iki saat spor yaptım
mecburen
çok severim....eline sağlık Berrincim...
ıımmhh..ellerine sağlık..
harika doğrusu...
öpüyorum canım seni..
Yorum Gönder