28 Eylül 2009 Pazartesi
levrek sote.....
bayağı büyük bir levrekti
filetoları üç parçaya böldüm
patates soğumuşsa servisten önce ısıtmanızda fayda var
eğer
uygulayabilirsem
bu kış sık sık balık pişirmek istiyorum
bakalım.......
levrek sotenin
yanında
fırından yeni çıkmış
keten tohumlu çavdar ekmeği vardı
malzemeler
- 1 adet 1.2 kg lık levrek(derisiz fileto çıkarılmış)
- 1 demet pazı
- 2 adet büyük olgun domates
- 1 adet kuru soğan
- 20 gr taze feslegen
- 2 adet defne yaprağı
- 4 adet orta büyüklükte patates
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- tereyağı
- zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- pazıları iyice yıkadım saplarını ve ortadaki kalın damarlarını temizledim
- patateslerin kabuklarını soydum - haşladım - süzdüm
- çatalla çok az ezdim
- sıcakken tuz - karabiber - 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekledim karıştırdım bir kenara ayırdım
- soğanı yemeklik doğradım
- domateslerin kabuklarını soydum blenderden geçirdim
- bir tencerede soğanları yumuşayıncaya kadar çevirdim
- domatesleri ilave ettim
- taze fesleğen ve defne yaprağını ilave ettim
- biraz ılık su ilave ettim 10 dakika kadar pişirdim(tencerenin kapağını kapatmadım)
- defne yapraklarını çıkardım
- biraz tuz - karabiber ilave ettim
- domates sosu soğuyunca el blenderinden geçirdim
- büyük bir tava / yassı bir tencereye zeytinyağı koydum pazıları
bir iki dakika kadar çevirdim
- fileto balıkları pazıların üstüne üst üste gelmeyecek şekilde dizdim
- domates sosu balıkların üstüne gezdirerek döktüm
- karabiber serptim
- yüksek ateşte karıştırmadan pişirdim
- balıklar yarıbeline kadar beyazlaşınca diğer taraflarını çevirdim
- diğer taraflarınıda aynı şekilde pişirdim
- dolmalık fıstıkları az zeytinyağında kavurdum
- servis tabağına alta pazı pazıların üstüne fileto levrekleri yanına patates ve en üste dolmalık fıstıkları serpiştirerek servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Severek hazırlamışsınız.Afiyet olsun.Bu kış bende çok balık yemeyi planlıyorum.Tabi fiatları da uygun olursa.Sevgiler.
bende balığı haftada üçe çıkardım.Tarif bulmakta zorlanıyorum bu tarif iyi geldi.
Betül
Çoook güzel olmuş. Bayıldım.Ellerine sağlık canım.
tam bir sağlık deposu olmuş. Pazı ile de uyumu çok güzel bence
Sevgilerimle
Herkes gibi bende bu kış balığı çok tüketmeyi hedefledim...
Bizim küçük seviyor neyse ki...
Alternatif bir tarif, elinize sağlık.
sevgiler
Yorum Gönder