pasta - kurabiye - börek - çörek kokusu seviyorum
aynı zamanda
bereket getirdiğine inanıyorum.....
kurabiye hamurunun biraz sert olması gerekiyor
benim kulladığım yumurtalar çok küçüktü
normal boyutlarda 2 adet kullanmak yeterli olur
bir parça portakal kabuğu rendesi güzel olurdu
lakin
evde portakal olmadığı için koyamadım
malzemeler
- 525 gr un
- 1oo gr fındık
- 75 gr damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 175 gr eritilmiş tereyağı(sıcak olmasın)
- 200 gr toz şeker
- 100 gr esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
hazırlanması
- fındıkları fırın tepsisine koydum altın rengi olana kadar kavurdum
(aynı işlemi çok kısık ateş ve yanmaz tava kullanarak yapabilirsiniz)
- rondodan geçirdim(un gibi olmasın)
- büyük bir kasede un - kabartmatozu - vanilya - rondodan geçirilmiş fındıklar ve damla çikolatayı karıştırdım
- başka bir kasede toz şeker - esmer şeker eritilmiş tereyağı ve yumurtaları çırptım
- yumurtalı karışımı unlu karışıma ilave ettim yoğurdum
- toz antep fıstığını ilave ettim çok az yoğurdum
- cevizden biraz küçük yuvarlak şekil verdim
- pişirme kağıdı kaplanmış fırın tepsisine dizdim
- önceden 160 derece önceden ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirdim
5 yorum:
ellerinize saglık çok nefis veleziz görünüyorlar.hemen uzanıp alıveresim geldi.
Iyi bayramlar, sevgiler.
bir sürü kabuklu fındığım var tarif imdadıma yetişti
Betül
Ellerine saglik Berrin'cigim,
Harika gorunuyor kurabiyeler.
Sevgilerimi gonderiyorum...
Harika bir kurabiye oldu. Kıtır kıtır ve damağımı tam anlamıyla tatmin eden bir lezzet. İlahi bir tat. Teşekkürler.
Yorum Gönder