30 Eylül 2009 Çarşamba
domates pilaki....
domatesler bu mevsim çok güzel
ve
her gördüğüm yerden domates aldığım için ev domates dolu....
kullandığım domateslerin toplamı 2 kg kadar
biraz acı süper oluyor
malzemeler
- 3 adet büyük yeşil domates
- 3 adet büyük kırmızı domates
- 15 adet kiraz domates
- 1 adet büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet kırmızı biber
- 3 dal taze fesleğen
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet karanfil
- 4 adet küp şeker
- tuz
- zeytinyağı
hazırlanması
- biberi közledim - çekirdeklerini çıkardım - ince dilimledim
- domatesleri yıkadım büyüklüklüklerine göre 2 ye yada 3 e yada 4 e böldüm
(büyük kırmızı domateslerin kabuklarını soyarak kullandım)
- soğan ve sarımsağı rendeledim
- maydanozları ince kıydım
- bir tencereye zeytinyağı ve soğanları koydum soğanlar yumuşayıncaya kadar çevirdim
- sarımsağı - fesleğen yapraklarını ilave ettim biraz çevirdim
- piriçleri ilave ettim bir iki dakika çevirdim
- karanfil ve domatesi ilave edip karıştırdım
- tuz - şeker az su ilave ettim
- kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirdim
- dilimlenmiş biberleri ilave ettim karıştırdım
- biraz soğuyunca ince kıyılmış maydanozları ilave ettim karıştırdım
- ılık servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
o domatesler bir güzel sos yapılıp (mümkünse bol sarımsaklı) buzluğa kaldırılsa kışın ne kurtarıcı olur değil mi ? :)
Çok ilginç ve güzel,ellerinize sağlık.
Ellerinize sağlık. Yine enfes bir görüntü yine muhteşem bir tarif.
Sevgiler...
Ne kadar gğzel ve sağlıklı bir tarif. ellerine sağlık canım. Çok değişik bir tarif olmuş.
Sevgilerimle
canımcım bunu ben de yapıyorum çok da güzel hafif mayhoş çok güzel bir lezzet oluyor tam yaz domatesleri ile ama biz buna domates aşı diyoruz ellerine sağlık
gökçe cim buzluk sanki kıtlık olacakmış gibi dolu:))
mutfak havlusu
özlem
lezzeti bol teşekkür ediyorum
sevgili kendimce
domates yemeği ve domates pilaki arasında kararsız kaldım
sanki domates pilaki daha havalı gibi geldi:))
ismini öğrenmem iyi oldu
sevgiler hepinize
Yorum Gönder