3 Ağustos 2009 Pazartesi
fırında sakızlı sütlaç......
kantin den
malzemeler
- 1 kg süt
- 2 yemek kaşığı silme pirinç
- 2 büyük parça sakız
- 150 gr toz şeker
- 40 gr buğday nişastası
- 10 gr tereyağı
- toz şeker
hazırlanması
- pirinçleri yumuşayıncaya kadar pişirdim(iyice pişecek ama dağılmayacak)
- sütten bir miktar aldım nişastayı erittim
- kalan süte havanda dövdüğüm sakızı ilave ettim ocağa koydum
- sakız eriyene kadar karıştırdım
- süt kaynayınca pirinçleri ilave ettim tekrar kaynayıncaya kadar karıştırdım
- şekeri ilave ettim süt tekrar kaynayıncaya kadar karıştırdım
- tereyağını ilave ettim
- nişastalı sütü süzgeçten geçirdim ilave ettim
- karıştıra karıştıra kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirdim
- fırın kaplarına paylaştırdım
- soğumaya bıraktım
- iyice soğumuş sütlaçları fırın tepsisine yerleştirdim
- tepsiyi fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde soğuk su ve buz ile doldurdum
- fırının sadece üst kısmını en yüksek derecede ısıttım
- sütlaçların üstüne toz şeker serptim
- içinde sütlaç kapları olan tepsiyi fırının en üst kısmına yerleştirdim
- şeker eriyip karamelize oluncaya kadar pişirdim
- kaymaklı dondurma ile servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Süper bir tarif. Sakızlı harika olmuştur eminim.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
hhtp://www.lezzetibol.com
teşekkür ederim tijen
nasıl güzel kokuyordurrr
ellerine sağlık
sevgiler
Berrin nefis görünüyor. Teşekkür ederim. Bir de senden istekte bulunacağım. Domates, acı biber ile yapılan ezme, turşu veya sos mu desem bilmiyorum öyle bir tarifin var mıdır.(Çok güzel anlattım değil mi :P)
Varsa çok sevineceğim :)
Sevgiler
Canan
sütlaç harika..elinize saglık.hayırlı kandiller.
içinde domates yok ama muhammara tarifini denemelisin diyorum canan
zeytinyağlı - mezeler bölümünde
sevgiler gönderiyorum
süper fikir damla sakızı yerine damla sakızlı turk kahvesi koysak kahveli sakızlı brule olur mu dersin ? offf cıldıracagım.. ;)
Sakız kullanmak istemeyenler sakız reçeli kullanabilir.Ben sakızlı muhallebilerde reöeli kullanıyorum, egede bu reçel epey yerde bulunuyor. Ankara İstanbul yolunda Berceste'de de bulabilirsiniz.
Ben sütlaça sakız koymuyorum, tamamen damağa kalmış.Yanlız sütlaçın üzerine şeker serpmiyordum, deneyeceğim mutlaka. Fırından çıkmış haldeki fotosunu koymamışsınız sanırım, epey merak ettim görünüşünü :)
Ellerinize sağlık.
gökçe cim
sakızlı türk kahvesi neden olmasın denemek lazım
deafmute
fırından çıktıktan sonraki görüntü daha iyiydi aslında
biraz misafir telaşı birazda üşendim:)
sakız reçelini erzincan mandradan alıyorum
sevgiler
Yorum Gönder